Nylig innhold av Øystein Skjåk

  1. Øystein Skjåk

    Høg OG, høg FG.

    Takk for mange gode svar, med nyttige tips til korleis vi kan koma vidare! Vi har nå rekna ut meske-effektiviteten vår (pre-boil eff.) På dei siste 8 brygga varierer den frå 81-86%, snitt ca 84%. Slik eg forstår dette, betyr det, med vår "for høge OG", at vi henter ut meir sukker under meskinga...
  2. Øystein Skjåk

    Høg OG, høg FG.

    Hei! Vi er 2 relativt ferske bryggere. Vi har dreve på i 2 år, men har brygga totalt 16 brygg. Speidel Braumeister 25 L, vi kjøper ferdig bryggesett, mye frå Vestbrygg. Dei inneheld ca 6 kg malt +/-, vi bruker ca 3 L vatn pr kg malt til meskinga. Rehydrerer gjær på riktig måte (2 pakker). Vi har...
Tilbake
Topp