Nylig innhold av øyvindg

  1. Ø

    Brygge 1/2 batch i BB60

    Ja, jeg misforstod muligens, tenkte at halv batch i en BB60 var 25 liter..
  2. Ø

    Brygge 1/2 batch i BB60

    En stund siden jeg brygga halv tank, men jeg brukte nesten samme formel, 5 + 2,2*kg. Virka bra for meg.
  3. Ø

    HERMS for ultradummies

    Enig med Oddvar, jeg bruker en kveil med kobber rør og et inline termometer, og en liten pumpe, tar kveilen manuelt oppi gryta med skyllevann etter behov. Funker bra for meg.
  4. Ø

    Oksygen målinger

    Ser at artikkel som du refererer til , skrevet av Øyvind Koldal tar opp temaet ganske grundig, ser ut som det kan stemme med hans teori om at skumlag på toppen kan holde på O2 i vørter. Han tenker i metode 2 at dette skal lages med å blåse inn O2. Men kan gjerne like godt riste opp dette ganske...
  5. Ø

    Oksygen målinger

    Jeg har fått låne en oksygen måler og gjorde noen målinger under dagens brygging . Jeg benytter "jula løsningen" beskrevet flere plasser, bruker en inline brusestein 2 micron. http://www.aliexpress.com/item/1-2-MPT-Oxygen-Stone-2-Micron-Kegging-Homebrew-1-4-Barb/1553763098.html Brygget 50...
  6. Ø

    Trinnmesking på en BB60

    Hei Jeg har forsøkt flere ting i min BB60 som jeg ikke har fått til. Å ha kontroll med å bare øke temperatur med termostat er vanskelig. Men etter at jeg kjøpte en billig pumpe hos ølbrygging.no ble verden mye lettere. kjøpte også et lite kobberrør som jeg lagde en kveil av som passer i gryta...
  7. Ø

    Bruke popcorn?

    Discovery HD viser Brew Master - maisbrygging fra Peru i dag kl 20:15 :)
  8. Ø

    Hvordan lage hull i BeerBrew tanken?

    Å lage hull i BB er ikke som i andre kjeler p.g.a av tynne dobbelvegger. Bryggselv i Stavanger ville ikke montere termometer i min p.g.a. fare for å få lekkasje. Når jeg da mailet til Ølbrygging og fikk samme bekymring lot jeg være med det prosjektet. Det er nok mulig å gjøre hull, men tror...
  9. Ø

    Belgisk hveteøl Wit

    Jeg har brukt 2 pakker rehydrert s-33 gjær så det blir gjerne ikke helt likt, men startet gjæringen på 18,5 grader økte jevnt til 20,3 på 2 dager under stormgjæringen. Etter 7 dager var SG på 1028 , økte da til 21,4 grader over et par dager uten at det skjedde noe særlig endring, stoppet stabilt...
  10. Ø

    Belgisk hveteøl Wit

    Tilsvarende er også et tema i denne tråden, https://forum.norbrygg.no/threads/belgisk-wit-fg-1020-etter-16-dager-og-1050.20180/ Tror nok gjerne teorien med for høymesketemp og dermed for lite gjærbart sukker som er årsaken.
  11. Ø

    Belgisk hveteøl Wit

    Jeg har også en wit stående med samme problem, har ikke vært i tvil om at den skal beholdes. En litt alkohol svak wit i sommervarmen blir bra. Men har et spørsmål som da også er relevant for deg er, hva med karbonering ? Vil høy FG påvirke CO2 utviklingen i ølet, normalt bruker jeg 8 gr. pr...
  12. Ø

    Hull puncher?

    Ikea sin gjerne ? http://www.ikea.com/no/no/catalog/products/28512100/ Jeg har ikke prøvd denne selv.
  13. Ø

    For høy OG, hvor gikk vi feil ?

    Ja, jeg fikk jo ikke akkurat samme malten her. Burde vel gjerne gjort en kontroll av dette før jeg startet. Tenkte at en så lav beregnet OG som 40 var p.g.a corn flaksen. Noen som vet hvor en finner utbytte egenskaper på forskjellig malt varianter ?
  14. Ø

    For høy OG, hvor gikk vi feil ?

    Ja det er en grei plan som jeg følger, forstod før koking hvordan dette ville gå. Problemet var at gryta var full, helt full !
  15. Ø

    For høy OG, hvor gikk vi feil ?

    Takker for forslag, fantastisk engasjement her Ttror det er før skalering til 55 liter. Utregning for en 0.64 linje er: 1/2 lbs to kg = 0.22. Skalering 0.22/19 * 55 = 0,64 Jeg brygger i en BB60, så litt under 60 liter før kok, ca, 50 liter etter kok. Måler med vanlig hydrometer, kjøler til ca...
Tilbake
Topp