Nylig innhold av R.Dunne

  1. R.Dunne

    Dårlig karbonering på fat

    I teorien skal man bruke samme trykk for karbonering og servering med mindre man framskynder karboneringen med høyere trykk over noen dager. I hvertfall hvis man vil ha samme mengde CO2 i ølet hele veien. Litt rart du fortsatt får skum selv etter å ha dempet trykket til 0.5 bar. Har du luftet...
  2. R.Dunne

    Dårlig karbonering på fat

    Er tappelinjen for kort, og/eller varm? Ølet kommer muligens for fort, og over i varmere tempeatur som gjør at CO2-en faller ut av ølet i det du tapper. Resultatet kan oppleves flatt.
  3. R.Dunne

    Fellesbrygg: klone av NØ Red Horizon

    Spennende! Jeg har nok desverre ikke tid, men jeg følger gjerne med på hvordan det går. Hvordan skaffer du gjær til denne da? :-)
  4. R.Dunne

    Kurs i usmaker - Usmaksamlinger fra Nordbrygg.

    Jeg tror nok vi er mer enn nok interesserte, og nå er jo usmakene kommet til Norbrygg-styret. Det gjelder å finne en passende plass å gjennomføre det på? Noen forslag? :-) Det beste er vel å finne en tid,sted og dato, for så å sette opp en doodle.
  5. R.Dunne

    Kurs i usmaker - Usmaksamlinger fra Nordbrygg.

    Det går helt sikkert fint uten at man er medlem i OsloAmatørBryggerlaug. :-)
  6. R.Dunne

    Kurs i usmaker - Usmaksamlinger fra Nordbrygg.

    Husk at man må være medlem av Norbrygg for å få være med på kurset, så det er en glimrende anledning til å melde seg inn samtidig :). Foreløpig må vi også vente på at dommerkomiteen får inn nye sett utpå høsten før vi får et utdelt. Håper flere slenger seg på, vi trenger fortsatt flere.
  7. R.Dunne

    Kurs i usmaker - Usmaksamlinger fra Nordbrygg.

    Da er vi 7! En til, så finner vi dato! :-)
  8. R.Dunne

    Kurs i usmaker - Usmaksamlinger fra Nordbrygg.

    Så bra at flere er interessert! :) Jeg vet ikke hvilke datoer som kan være aktuelle riktig enda, så får ikke slengt opp en doodle. Men hvis folk kan melde interessen så vet vi at vi er nok til å få et smakssett. ;)
  9. R.Dunne

    Blichmann Platekjøler med tilbehør

    Nå er den solgt.
  10. R.Dunne

    Kurs i usmaker - Usmaksamlinger fra Nordbrygg.

    edit: Norbrygg* :D (-d)
  11. R.Dunne

    Kurs i usmaker - Usmaksamlinger fra Nordbrygg.

    Hei! Jeg ser Gustav Foseid skriver på nyhetsveggen til Nordbrygg at det er mulig å samle 8 Nordbryggmedlemmer for å gjennomføre kurs i usmaker.:) Jeg er ihvertfall veldig interessert i å gripe denne muligheten! Kan vi få til en liten samling på Godlia med bryggelauget om ikke så alt for lenge...
  12. R.Dunne

    Whirlpool humling

    DMSen dannes i varm vørter fra forskjellige komponenter som spesielt finnes i lav-vamebehandlet malt og fordamper ved koking. Når du ligger på over 80 grader uten å koke produserer du DMS uten å koke den vekk. Derfor er du generelt ute etter å komme deg under 80 grader så fort som mulig ved...
  13. R.Dunne

    Oppsett Speidel i Beersmith2

    Etter at du har brygget en runde på en oppskrift du har lagt inn i Beersmith, kan du skrive inn "Measured" parametrene, vil den gi deg en "Measured Efficiency". Dette er brewhouse efficiency og vil være lavere enn mash efficiency. Når du har fått oppgitt Measured efficiency går du inn på...
  14. R.Dunne

    Mesking: Vann/malt forhold

    Den eneste måten å få høy sukkermengde i vørteret er å ha et lavt vann/malt-forhold, så 2 liter vann per kilo funker hvis du er ute etter høy gravity i vørteret. Hvis plass er et problem er et tips å dele malttilsettingen opp i 2 deler. Du tilsetter først brorparten av maltmengden og lar den...
  15. R.Dunne

    Oppmåling av vann ved kontinuerlig skylling i labb?

    Man regner omtrent 4% krymping fra kokende vørter til den er nedkjølt til romtemperatur. Akkurat denne faktoren her syns jeg er den mest irriterende når det kommer til å regne på effektiviteten på utstyr, og man vil ha nøyaktige mål på volumforskjeller mellom romtemp/skylletemp/koketemp. :eek...
Tilbake
Topp