Er ikke skeptisk til tørrgjær, men mener det har vært et bedre utvalg av flytende gjær. Det har forandret seg en del de siste årene, men preferansen holder seg fremdeles.
Hvorfor ikke tilsette litt sukker i fatet for å gi gjæren litt føde slik at den kan ta seg av det oksygenet som er igjen? Det spiller vel liten rolle hvordan fatet blir karbonert initielt. Deretter kan fatet tvangkarboneres.
Det er samme oppskrift bare forskjellige gjær. Første variant er med kombinasjonen egendyrket Thirez og Lallemand BE-134. Andre variant er ren Thiriez gjær. Forskjellen er hovedsakelig utgjæring. Som du kan se av bildet gjæret variant1 til 1007 og variant 2 til 1013. I tillegggir BE-134 endel...
Det er på tide alle dere som savner flytende gjærstammer lærer å fryse gjær. Det finnes utmerkede tråder her på forumet om hvordan. Jeg begynte for noen år siden og har nok til at jeg ikke trenger å bekymre meg om at noen stammer forsvinner ut av sortimentet.
Boken koster £55 på Amazon så det kan være greit å vente litt til prisen faller. Forstår ikke hvorfor den skal koste på mye. Ellers har Camra en
Boken koster £55 på Amazon så det kan være greit å vente litt til prisen faller. Ellers finnes det flere bøker som dekker samme emnet: CAMRA's Stout &...
Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies) for å tilpasse innholdet, skreddersy din opplevelse og holde deg innlogget dersom du registrerer deg.
Ved å fortsette og bruke dette nettstedet, samtykker du i bruken av informasjonskapsler.