Nylig innhold av RMS

  1. R

    Hjemmebrygging og smak

    Takk for godt innspill. Jeg tror nok du er inne på noe angående meskingen, samt gjæren. Dette i tillegg til oksideringen nevnt tidligere, tror jeg kanskje kan gjøre en forskjell. Jeg har i dag også gått til innkjøp at et nytt gjæringskar samt graincoat til kjelen, slik at jeg kanskje får litt...
  2. R

    Hjemmebrygging og smak

    Ja, jeg har vært inne på det med gjærbarhet og pitching. Det var da jeg gikk over til stegmesking i stede for infusjonsmesking. Jeg kommer til å fortsette med det, men med noen justeringer for å ta mer høyde for blant annet proteinsteget. Jeg gjorde noen kontrollmålinger av temperatur etter at...
  3. R

    Hjemmebrygging og smak

    Han holder til et helt annet sted i landet, og har av den grunn noe ulik vannforhold. Jeg har sendt inn vannprøve til min lokale Norbrygg-avdeling, avventer svar. Jeg vasker stort sett med PBW og desinfiserer med StarSan/SaniClean.
  4. R

    Hjemmebrygging og smak

    Jeg har stort sett holdt meg til PBW for rengjøring og StarSan/SaniClean for desinfisering. Jeg har benyttet Speidel gjæringskar hele tiden. Men jeg har vurdert en stund å kjøpe nye gjæringskar, som for eksempel FermZilla i PET-materiale.
  5. R

    Hjemmebrygging og smak

    Interessant sammenligning. Jeg har så vidt vært inne på tanken på det med oksidering, men har kanskje undervurdert betydningen. Når det er sagt, så brygger min svigerfar mange av de samme oppskriftene som meg, men får helt andre resultater smaksmessig enn det jeg gjør uten at han bruker de...
  6. R

    Hjemmebrygging og smak

    Til tapping på fat bruker jeg en silikonslange fra ventilen på gjæringskaret. Til flasker bruker jeg en enkel fjærbelastet flaskefyller. Alt som er i kontakt med ølet, indirekte eller direkte, desinfiseres grundig. Det er som nevnt ikke snakk om usmaker eller dårlig øl, så jeg tror ikke...
  7. R

    Hjemmebrygging og smak

    Hei. Jeg har kommet til et punkt i hjemmebryggekarrieren at jeg trenger input og tilbakemelding fra andre erfarne (hjemme)bryggere for å komme meg litt videre i faget. Jeg har brygget i snart seks år og nærmer meg vel 100 brygg. Jeg har stort sett klart meg selv og søkt hjelp blant annet i...
  8. R

    Pumpe til kjøling av tappetårn?

    Hei. Jeg har nylig bygget kjølerom, hvor det går ut åtte ølslanger til et tappeanlegg på rommet ved siden av. Ølslangene ligger i en bunt som er isolert med ca to cm tykk armaflex, og total tappelengde er på ca fire meter. Jeg hadde tenkt å bruke to av ølslangene til en sirkulasjonssløyfe for...
  9. R

    fylle CO2 i Trondheim

    Fyller de opp egen flaske, eller bytter de bare med en de har?
  10. R

    Karbonerings trykk og temperatur

    Takk for det. Da har jeg meldt meg inn :)
  11. R

    Karbonerings trykk og temperatur

    Akkurat. Hva må jeg gjøre for å melde meg inn? Hva koster det eventuelt? :)
  12. R

    Karbonerings trykk og temperatur

    Hei. Jeg har ikke tilgang til den posten du linket til. Denne karbonerings-oversikten, virker å være vanskelig å få tak i som PDF el lign. Jeg finner den hvert fall ikke (kun de med Farenheit-skala)
Tilbake
Topp