Nylig innhold av Roadrune

 1. R

  Overfylling av co2-flaske

  Ikke så lenge du holder flasken kjølig, men hvis du er usikker kan du bare tappe ned til 50bar. Det burde ikke være mye gass.
 2. R

  Tråden for dumme spørsmål.

  Jeg har forresten sett at mange fukter maltet før kverning, hvordan gjøres det? Bare slå vannet rett i sekken og blande godt? Hvor mye vann?
 3. R

  Tråden for dumme spørsmål.

  Takk for svar, da starter jeg på 1.1mm og ca 100rpm :)
 4. R

  Tråden for dumme spørsmål.

  Har kjøpt meg min første maltmølle, og valget falt på den polske som blandt andre @Steinar Huneide har anbefalt flere ganger; "Rollers crush" Har noen litt nybegynnertips til kverning? Ser tall som går igjen er 1.2mm åpning og 200rpm. Hvordan kan jeg se på kornet når knusingen er bra?
 5. R

  Tråden for dumme spørsmål.

  Har hatt veldig dårlig utbytte på de siste bryggene, og nå står det 47liter å mesker ved 67°, den skal bare meske i 35min og 5min utmesk på 78°. Den skal ha 12.5l skyllevann og preboil skal være 1.054. Blir det da riktig å regne seg tilbake med gravitykalkulator som sier at for å få 1.054 på 47...
 6. R

  Tråden for dumme spørsmål.

  For min del går det mye mer enn en time på en 3-4 liter starter, da med kaldt vann kontinuerlig rennende i overløpet på vasken og snurring ofte. Men er det ingen som har et svar på hvor langt ned jeg må før pitching av gjæren?
 7. R

  Tråden for dumme spørsmål.

  Jeg gjør begge deler.
 8. R

  Tråden for dumme spørsmål.

  Klarte endelig i dag å koke og få en gjærstarter på kolben uten overkok eller annet griseri, og er meget godt fornøyd med det, men lurer fortsatt like mye hver gang på den samme tingen og finner ikke noe godt svar; Hvor kald MÅ den være før pitching av gjæren? Jeg koker normalt dme med en liter...
 9. R

  pumpe til vasking av fat

  Det funker nok, men da må du passe på å ha oljeutskiller eller en oljefri kompressor.
 10. R

  pumpe til vasking av fat

  Nå sirkulerer de jo det samme vannet en stund, så pumpen flytter mye mer en 15l pr vask. Jeg bruker også den Biltemapumpen.
 11. R

  Tråden for dumme spørsmål.

  Det kommer an på røret, alu og kobberrør må ha støttehylse, rustfritt trenger ikke.
 12. R

  Tråden for dumme spørsmål.

  Det er forresten viktig å presisere at det er mutteren du skal skru på, den delen som klemringen går inn i skal holdes i ro. Er det rett gjort sitter klemringen fast på røret, men kan ofte roteres. Det er fort gjort å gå på en smell hvis en bruker klemring som er mykere en røret.
 13. R

  Tråden for dumme spørsmål.

  Ja, du kan demontere de, har sett koblinger som er feilmontert fra fabrikk. Men mest sannsynlig har du skrudd for lite til, du skal skru ca 5-6/4 omdreining fra håndteitet på nye koblinger og 1/2 omdreing på brukte.
 14. R

  Tørrhumling - beste praksis basert på nyere forskning (Scott Janish)

  Nå skal ikke jeg være vanskelig, men jeg er ganske sikker på at humlen har egenvekt selv om den er oppløst...
Topp