Hei. Nybegynner som skal prøve meg på cider av Eplejuice i 5 liter bøtter. Har kjøpt cider gjær som er beregnet på 25 liter brygg. Hvordan beregner man mengde gjær til slike små brygg?
Jeg har tidligere satt denne pilsen og syns smaken var god. Men den forsvant fort. Lite ettersmak. Tenker å sette den igjen. Men vil tilsette humle og kanskje litt spraymalt for å forlenge smaken. Er det noen som har noen tips og råd på veien? Hvilken type humle?
Er nybegynner å driver med mitt andre ekstrakt brygg. Et MUNTONS gold continental pils.
Vil tilsette spraymalt istedenfor for sukker til karbonering. Hvor mye spraymalt trenger jeg pr 0.5 l flasker?
Ok. Da får jeg prøve rundt 20 grader siden det er en ale gjær. Har ikke gjæringsskap derfor jeg valgte us -05. Er vanskelig å holde en temp på rundt 12 grader uten gjæringsskap vel?
Hei. Skal sette mitt andre ekstrakt brygg. Og valgte continental pils fra MUNTONS. Byttet ut gjæren med us-05 og da batch var klar til forsegling var temperatur 24 grader i vørt. Er det for varmt? Hvilken temp bør jeg ha i rommet?
Hadde en OG på 1040.
Håper noen kan gi meg nyttige tips.☺
Valdemar.
Det ser ikke ut som vi har samme sett fra europris. Jeg har satt en st. Peters India Pale Ale. Står en helt annen instruksjon på min eske, enn det du forklarer.
Jeg fulgte oppskriften som sto på esken og tok ekstrakt oppi gjærkar,så humle og gjær (rehydrerte us05) rørte sammen og satte på lokket med gjærlås. Målte OG etter et døgn (glemte det første dagen) da var det på 1045. Var 1 cm skum på toppen. Nå to døgn etter er det et tykt skumlag og bobler...
Men om man skyller godt så fort de er tom, og vasker med star san o l. Når man skal fylle opp igjen. Så bør det vel gå bra. Vurderer å investere i flaskertre med flaske spyler.
Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies) for å tilpasse innholdet, skreddersy din opplevelse og holde deg innlogget dersom du registrerer deg.
Ved å fortsette og bruke dette nettstedet, samtykker du i bruken av informasjonskapsler.