Nylig innhold av Robert Karlsen

  1. R

    Le Blanc - gjæring

    Her har jeg ristet i glasset. Det kommer tettere skum, men synes ikke det er mye. Som nevnt i tråden tidligere så har jeg klart å fryse hele keggen... Vet ikke om dette har noe å si :)
  2. R

    Le Blanc - gjæring

    Hei, da har jeg tatt en test. Her ser dere skummet som har blitt etter å tappe både på siden der hvor glasset er varmt, og så rett neddi midten for å lage mye skum. Er nesten ikke kullsyre i det hele tatt. Jeg har nå tatt av Co2 ventilen (ballock) på fatet, og skal sjekke i morgen tidlig (om jeg...
  3. R

    Le Blanc - gjæring

    Hører godt at det kommer inn ny gass om jeg trekker ut ventilen på fatet. Skal teste det med varmt glass i ettermiddag :)
  4. R

    Le Blanc - gjæring

    Hei igjen, her er bilder av mitt oppsett. Mulig jeg kan låne en mengdemåler på jobb for å sjekke om regulatoren er i orden. Er nok ikke toppkvalitet dette.
  5. R

    Le Blanc - gjæring

    Hei, da har jeg hatt Co2 stående på 1,3 bars trykk og ca 4 grader nå i 8 dager. Fremdeles dødt med tanke på kullsyre. Hva gjør jeg?
  6. R

    Le Blanc - gjæring

    Så dette er cold crush? :rolleyes::beermug::)?
  7. R

    Le Blanc - gjæring

    Ops..... Kjøleskapet har stått for kaldt, og ølet har fryst... Heldigvis er keggen like hel. Er det bare å tine å så skru på co2 igjen? :)
  8. R

    Le Blanc - gjæring

    Har skrudd igjen flaska og ventet 1 minutt eller to, manometeret rikker seg ikke, så det skal ikke være noe lekkasje. Sist gang hadde jeg 2-3 bar om jeg ikke husker feil... Så derfor jeg lurer :)
  9. R

    Le Blanc - gjæring

    Da er ølet satt i 3-4 grader og med 1,4 bars trykk. Hva kan grunnen være om jeg ikke får noe spesiell med kullsyre etter en ukes tid?
  10. R

    Le Blanc - gjæring

    Hei, pr nå står ølet i romtemp, men har planer om å sette det i kjøleskap i kveld. Takk for svar, skal se litt på dette :)
  11. R

    Le Blanc - gjæring

    Hei igjen, jeg hadde ølet over til Cornelliusfat i går. Satte på Co2 trykk på 0.5 bar. Hvor mye trykk og hvor lenge skal jeg ha det? Sist så hadde jeg ganske høyt trykk (2 bar eller noe) men har hørt at man ikke skal det. Hva mener dere? Jeg fikk også lite med kullsyre sist, hvordan får jeg...
  12. R

    Le Blanc - gjæring

    Den er grei :) men føler ikke at jeg har sett gjæren boble osv. Hveteøl er vel ganske grumsete også, så mulig det skjer ting inni der alikevell? :) Men så lenge sukkeret er "borte", så er det vel håp? :) Takk for svar :)
  13. R

    Le Blanc - gjæring

    Hei, Jeg er nybegynner og er vel på ca 10 brygget. Jeg fant ikke igjen utstyret for å måle sukkerinnholdet, men har funnet det nå under gjæreprosessen :) Jeg brygger Le Blanc https://brewshop.no/produkt/ravarer/allgrain-olsett/project-brew-olsett/blanc-allgrain-olsett#product-tabs1 Ser ut som...
Tilbake
Topp