Nylig innhold av Robert Karlsen

  1. R

    Brygging av Hoppy Hougardia

    Hei, Driver å brygger Hoppy Hougardia. Det står at man skal tilsette sukkervann (5-7gram sukker pr liter) Trenger man å tilsette dette når man setter Co2 trykk på Korneliusfatet? Eller tilsetter man sukker KUN når man ikke bruker Co2, f.eks ved vanlige flasker. Takk, Ha en fin dag :) Mvh...
  2. R

    Le Blanc - gjæring

    Hei igjen :) håper alle har en strålende lørdag! :) I følge oppskriften skulle jeg tilsette siste humlepose og aprikospurè. Glemte aprikospurè, så det ble hadd i en uke etterpå :) Nå ser jeg at det blir en del trykk i gjæringskaret. Hvis dere ser på bildet så er det også mye gjær i bunnen...
  3. R

    Le Blanc - gjæring

    Grainfather Mash Tun står det på lappen, GrainfatherG30 Connect står det i appen. Skal begynne å bruke appen for å lagre både oppskrifter og begynne å bruke kalkulatoren :) Takk for tips!
  4. R

    Le Blanc - gjæring

    Hei, jeg har vel en app, men bruker den ikke. Liker å ha det i et excel dokument. Når det gjelder oppskriften så står det 1 time ved 65 grader :) så det er skrivefeil fra min side, ser jeg har skrevet riktig i Excel dokumentet mitt :) Uansett, her er oppskriften :)
  5. R

    Le Blanc - gjæring

    Hei igjen :) Da prøver jeg samme oppsett en gang til :) Le blanc https://brewshop.no/produkt/ravarer/allgrain-olsett/project-brew-olsett/blanc-allgrain-olsett#product-tabs1 Sist så følte jeg det ble litt lite volum på gjæringstanken. Hadde en uønsket hendelse med at meskesilen (eller hva det...
  6. R

    Le Blanc - gjæring

    Her har jeg ristet i glasset. Det kommer tettere skum, men synes ikke det er mye. Som nevnt i tråden tidligere så har jeg klart å fryse hele keggen... Vet ikke om dette har noe å si :)
  7. R

    Le Blanc - gjæring

    Hei, da har jeg tatt en test. Her ser dere skummet som har blitt etter å tappe både på siden der hvor glasset er varmt, og så rett neddi midten for å lage mye skum. Er nesten ikke kullsyre i det hele tatt. Jeg har nå tatt av Co2 ventilen (ballock) på fatet, og skal sjekke i morgen tidlig (om jeg...
  8. R

    Le Blanc - gjæring

    Hører godt at det kommer inn ny gass om jeg trekker ut ventilen på fatet. Skal teste det med varmt glass i ettermiddag :)
  9. R

    Le Blanc - gjæring

    Hei igjen, her er bilder av mitt oppsett. Mulig jeg kan låne en mengdemåler på jobb for å sjekke om regulatoren er i orden. Er nok ikke toppkvalitet dette.
  10. R

    Le Blanc - gjæring

    Hei, da har jeg hatt Co2 stående på 1,3 bars trykk og ca 4 grader nå i 8 dager. Fremdeles dødt med tanke på kullsyre. Hva gjør jeg?
  11. R

    Le Blanc - gjæring

    Så dette er cold crush? :rolleyes::beermug::)?
  12. R

    Le Blanc - gjæring

    Ops..... Kjøleskapet har stått for kaldt, og ølet har fryst... Heldigvis er keggen like hel. Er det bare å tine å så skru på co2 igjen? :)
  13. R

    Le Blanc - gjæring

    Har skrudd igjen flaska og ventet 1 minutt eller to, manometeret rikker seg ikke, så det skal ikke være noe lekkasje. Sist gang hadde jeg 2-3 bar om jeg ikke husker feil... Så derfor jeg lurer :)
  14. R

    Le Blanc - gjæring

    Da er ølet satt i 3-4 grader og med 1,4 bars trykk. Hva kan grunnen være om jeg ikke får noe spesiell med kullsyre etter en ukes tid?
  15. R

    Le Blanc - gjæring

    Hei, pr nå står ølet i romtemp, men har planer om å sette det i kjøleskap i kveld. Takk for svar, skal se litt på dette :)
Tilbake
Topp