Jeg vurderer og utvide fra 36l kjele til 113 liter kjele og ser for meg at biab kan bli vrient. Derfor tenker jeg og gå over til meske kar. Men er litt usikker på hvilken størrelse jeg trenger. Har lest litt rundt omkring men blir lett forvirret av mengde forhold i pund og gallons. Kan noen...
Når jeg fikk montert fat anlegget her ble det sagt at arbeidstrykket var 1,8 bar og lagringstrykket var 0.8 bar så hvis man lar trykket vere høyere enn 0.8 vli det lettere skumme mens lavere kan oppleves som at øllet er flatt
Vil bare nevne til dere som har et epletre i hagen og vil bruke det. Man trenger ikke dra til et fruktpresseri. Jeg bruker en vanlig saftsentrifuge fra elkjøp. Det er litt jobb men jeg safter/ juicer ca 30l på en time. En bærepose med nedfallsfrukt gir ca 5 liter.
Jeg bruker et verktøy til å løsne oljefilter. den passer utmerket rundt trekanten og du slipper hakk og riper. aner ikke å det verktøyet heter men det funker
Så 3 kg pilsner malt 3 kg hvete 20 g Saaz 30 min og 20g East Kent Goldings 30 min 10 g koriander 10 min og 10g appelsinskall 10 min så er man i nærheten? Meske 75 min på 64 grader? Til en 25l batch
Når jeg leser innholdsoversikten på vinmonopolet står det at den inneholder hvete, kent golding, saaz. Vann applelsinskall, koriander ig gjær. Det står ikke noe om bygg... Kan man brygge på hvete malt alene?
Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies) for å tilpasse innholdet, skreddersy din opplevelse og holde deg innlogget dersom du registrerer deg.
Ved å fortsette og bruke dette nettstedet, samtykker du i bruken av informasjonskapsler.