Brygget en Helles for to dager siden og oppdager nå at jeg har fått feil gjær, dvs. ale gjær (Fermoale AY3) i allgrain pakken.
Da har jeg to muligheter:
1. Gjære lager med ale gjær, dvs. øke gjæringstemperaturen til anbefalte temperatur for denne gjæren (18-20 grader) og la ølet bli en ale...
Skal brygge en humlerik Svinepeis IPA om ikke sålenge. Lurer på å hive meg på dip hopping eksperimentet.
Humlene som brukes her er Simcoe + Azacca + Mosaic:
1. 15 min boil: 20g + 10g + 10g = 40g
2. Hopstand, 78 grader og 30 min: 40g + 40g + 90g = 170g
3. 3d tørrhumle: 30g + 30g + 100g = 160g
4...
Takk for gode råd. Prøver meg på å fylle flaskene helt opp som beskrevet, men dropper ascorbinsyre og oksygenabsorberende korker.
Tørrhumlen skal ifølge oppskriften tilsettes så sent som dag 9. Kan det være en fordel å tilsette denne tidligere, mens det pågår noe gjæring? Tenker også å droppe...
Jeg skal brygge en Allgrain Stigbergets Scandinavian West Coast IPA. Jeg bruker enkleste fremgangsmåte med BIAB, flasking og bruk av sukkerbiter. Ølet er vel på grensen til å være NEIPA, med fare for oksygenering? Noen gode råd på veien? Bør jeg tilsette tørrhumlen tidligere enn dag 9? Andre...
Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies) for å tilpasse innholdet, skreddersy din opplevelse og holde deg innlogget dersom du registrerer deg.
Ved å fortsette og bruke dette nettstedet, samtykker du i bruken av informasjonskapsler.