Nylig innhold av Rosenvik Øl

  1. R

    Gjære en lager med ale gjær?

    Da har jeg økt temperaturen til 16 grader og lar det stå til:)
  2. R

    Gjære en lager med ale gjær?

    Brygget en Helles for to dager siden og oppdager nå at jeg har fått feil gjær, dvs. ale gjær (Fermoale AY3) i allgrain pakken. Da har jeg to muligheter: 1. Gjære lager med ale gjær, dvs. øke gjæringstemperaturen til anbefalte temperatur for denne gjæren (18-20 grader) og la ølet bli en ale...
  3. R

    Dip Hopping

    Skal brygge en humlerik Svinepeis IPA om ikke sålenge. Lurer på å hive meg på dip hopping eksperimentet. Humlene som brukes her er Simcoe + Azacca + Mosaic: 1. 15 min boil: 20g + 10g + 10g = 40g 2. Hopstand, 78 grader og 30 min: 40g + 40g + 90g = 170g 3. 3d tørrhumle: 30g + 30g + 100g = 160g 4...
  4. R

    Stigbergets West Coast IPA og flasking

    Takk for gode råd. Prøver meg på å fylle flaskene helt opp som beskrevet, men dropper ascorbinsyre og oksygenabsorberende korker. Tørrhumlen skal ifølge oppskriften tilsettes så sent som dag 9. Kan det være en fordel å tilsette denne tidligere, mens det pågår noe gjæring? Tenker også å droppe...
  5. R

    Stigbergets West Coast IPA og flasking

    Jeg skal brygge en Allgrain Stigbergets Scandinavian West Coast IPA. Jeg bruker enkleste fremgangsmåte med BIAB, flasking og bruk av sukkerbiter. Ølet er vel på grensen til å være NEIPA, med fare for oksygenering? Noen gode råd på veien? Bør jeg tilsette tørrhumlen tidligere enn dag 9? Andre...
Tilbake
Topp