Nylig innhold av Scheien

  1. S

    Humlesus

    OG:1050. FG:1012. EBC farge:16. IBU Bitterhet:36 Denne er ikke langt unna oppskriften over her og den smaker helt fantastisk. Har smakt humlesus før, men ikke sammenlignet direkte ved å smake på de samtidig. Merker dog at den ligger i samme gate. Har brygget den til to bryllup og har...
  2. S

    Dårlig karbonering på fat

    Kan det være overkarbonering? Før jeg skaffet meg tappetårn så brukte jeg picnik kran og hadde alt i kjøleskapet. Dette fungerte veldig fint og hadde som regel 2 cm skumtopp når ølet var riktig karbonert. Når ølet var overkarbonert så fikk jeg flatt øl og halvparten av glasset var skum.
  3. S

    Skum i tappetårn

    Var godt det skjedde når jeg fulgte med i hvert fall. Hadde vært kjedelig og koblet til to fulle fat og holdt på med noe annet. 40 liter utover gulvet hadde vært krise. Ca 0,4 dl som kom ut var ikke noe problem. Du skrev jo også at den ikke var anbefalt, Hadde du ikke gjort det så kanskje jeg...
  4. S

    Skum i tappetårn

    Forstår nå godt hvorfor de anbefaler at de ikke skal brukes. Klemte den på og det virket om om den satt godt når jeg dro i den. Gikk ned i kjelleren å satt på trykket. Planen min har vært å dobbeltsjekke med å sette på 2 bar fra et tomt fat. Dessverre så har jeg for øyeblikket bare fat med øl...
  5. S

    Skum i tappetårn

    Jeg fikk svar på morgenen i dag. Han hadde sendt meg link til feil ølslange. De sender ny slange i dag, så da har jeg den nok før helgen. Skulle ha slangen som heter PE 3/16 OD og ikke UBS 3/16 som han hadde linket til.
  6. S

    Skum i tappetårn

    Sendte en mail til bryggselv slik at de kunne fortelle meg hva som passer. Bestilte alt som de fortalte meg, og fikk delene i dag. Det var ingen av hurtigkoblingene som passet. Overgang 3/8 x 3/16 passet på 3/8 slange, men ikke på 3/16. Kan se ut som om 3/16 koblingen passer til en slange som...
  7. S

    Vanntrykk dyppkjøler

    Fornuftig. Dette har jeg aldri tenkt på før. Har kjørt bånn gass på vannet hele tiden jeg. Har ikke vannmåler så det har ikke hatt noe å si for meg, men jeg kommer nok til å strupe ned litt fremover nå.
  8. S

    Skum i tappetårn

    Det så jo bra ut. Da holder det med å bruke 0,5 meter 3/8 fra fat, gå over til 3/16 og rett på tappetårnet. Da slipper jeg 0,5 meter med 3/8 før jeg skal over på tårnet. Takk for svar.
  9. S

    Skum i tappetårn

    Er det forskjell på PVC og LLDPE slanger i forhold til hurtigkobling fra John Guest? Vil tippe at PVC slangene er mye mykere og at LLDPE er litt stivere. Regner også med at jeg må bruke LLDPE til John Guest koblinger. Hvis jeg må dette så får jeg et problem til. De myke slangene jeg har klarte...
  10. S

    Skum i tappetårn

    Ok. Takk for svar. Da skal jeg bestille slanger og overganger neste gang jeg bestiller meg et brygg.
  11. S

    Skum i tappetårn

    Er det 3/8 eller 5/16 som er 6mm som passer på ballock som kobles til fat? Ifølge mine beregninger så er 3/8= 0,95 utvendig mål, og da er vel den nærmere 8mm innvendig hvis ikke tykkelsen på plasten er mer enn de er på de mindre slangene. 5/16 er 0,79 utvendig mål, og virker for meg som om...
  12. S

    Skum i tappetårn

    Jeg bruker som regel tårnet når jeg har gjester, og da blir det jo som regel tappet øl hele tiden, så jeg trur ikke det er noe must. Men jeg skal selvfølgelig prøve ut dette også.
  13. S

    Skum i tappetårn

    Du snakker i innvendig mm mens de har tommer og utvendige mål i bryggebutikken. Ser at 3mm innvendig er 3/16 utvendig. Hva er 6mm? Jeg trur det er 5/16. Du tenker 0.5 meter med 6mm fra fat. Gå over til 1.5 meter med 3mm og 0,5 meter med 6mm som jeg kobler til tappetårnet? Jeg har alltid...
  14. S

    Skum i tappetårn

    Hei, jeg har et problem med at det kommer alt for mye skum når jeg tapper øl. Hvis den er riktig karbonert så fungerer det perfekt med piknik kran med 0,5 m slange og et tappetrykk på underkant av 1. Bruker denne hvis jeg skal ha litt fred fra kjerring og unger når jeg er i kjelleren...
  15. S

    Bryggertabber

    Jeg fikk sous vide maskin til jul. Kjøpte høyrygg på lørdag og det lå i 20 timer på 59 grader. Kjøttet ble mørt, og perfekt rosastekt.
Tilbake
Topp