Nylig innhold av SigurdE

  1. S

    Betydningen av størrelsen på overflaten av kokekjelen

    Med bakgrunn i termodynamikkens 1. lov, gitt tilført energi og koking, veit vi følgjande: Dersom ein kjele med større diameter har mindre varmetap til omgjevnadene enn ein kjele med mindre diameter, vil denne kjelen fordampe meir væske enn den mindre. Dersom ein kjele med mindre diameter har...
  2. S

    Betydningen av størrelsen på overflaten av kokekjelen

    Spørsmålet dreier seg om elementær varmelære. Energilova gjeld her som i alle andre situasjonar. Avgitt energi er lik motteken energi. Det er kokeplata som avgir energi, og det er effekt multiplisert med tid. På mottakarsida får væska tilført energi og det skjer ein faseovergang frå væske til...
  3. S

    Maltoppbevaring

    Kva med gode, gammaldagse tretynner? Heiltynne 115L Halvtynne 60L Kvarting/fjerding 30L Ottingar/åttingar 15 L To produsentar som har flotte tynner: Tønnegarden Fjærli Tønnefabrikk
  4. S

    Problem med trutning av eikefat

    Då kan det vere praktisk med ein drivholt (banddrivar/bløy/dreve/sett). Det kan skaffast frå Bergfjord O Smie og mek verksted Postboks 94 4296 Åkrehamn Telefon 977 20197 Sjå denne lenkja: https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=49591700 Eg kjenner ikkje til andre som lagar slikt...
  5. S

    startere: dekantere eller ha oppi hele?

    Eg prøvde dette på ei ølflaske ein gong. Då eg tok ut flaska frå sodastreammaskinen, spruta det utover heile kjøkkenet. Så ver varsam med å fylle på for mykje gass.
  6. S

    Tommelfinger-regel for ren O2 i pils

    Dersom 25 L vørter vert metta med oksygen etter eitt minutt, vil det ikkje verte noko større metning etter 2 minutt. Einaste resutatet er bortkasta oksygen.
  7. S

    For lav gjæringstemperatur og for sen med tørrhumlen

    John Kimmich i The Alchemist - som er kjend for Heady Topper - seier tørrhumling i ikkje mindre enn 4 dagar og ikkje meir enn 5 dagar. Sjå denne filmsnutten: etter 1:01.22
  8. S

    Erfaringer med Vinbua..

    Men du finn kanskje tre andre kommentarar i denne tråden som kjem i denne kategorien?
  9. S

    Erfaringer med Vinbua..

    Eg skjønar meg ikkje på enkelte si svartmaling av Vinbua. Butikken har det meste av det vi treng til brygging. Kva i all verda er negativt ved å selje gummi i tillegg? I min ungdom her på øya på 1960-talet var det berre Apoteket Mørejarlen i Ulsteinvik som selde gummi - og berre til kristelege...
  10. S

    Hjelp, får ikke tak i CaCO3

    Kanskje på apotek. Følgjande står i i "Norsk legemiddelhåndbok": "L12.1.2 Kalsiumkarbonat Publisert: 26.01.2016 Vedrørende egenskaper, indikasjoner, bivirkninger, graviditet, amming og forsiktighetsregler, seL12.1 Antacida Farmakokinetikk Ca. 10 % absorberes ved peroral tilførsel, større...
  11. S

    Gjærstarter nødvendig ??

    "Gjærbibelen" Yeast av Chris White og Jamil Zainasheff skriv følgjande om dette; "A good rule of thumb is to keep starters between 65° F (18° C) and 75° F (24° C). Some brewers like to keep lager yeast a few degrees cooler, and ale yeast a few degrees warmer, but a temperature around the low...
  12. S

    LandbruksAle

    På heimesidene til Petit under "LandbruksAle allgrain" står det følgjande om malt: " Maltmix: Pale Ale, Munchener malt og Cara Red." Men ikkje blandingsforholdet. Men humlene står der: "Humletyper: East Kent Golding og Amarillo"
  13. S

    STC1000 trøbbel

    Poenget er at det er berre den eine fasen som vert styrt av STC1000. Den andre fasen går direkte til den utvendige kontakta.
  14. S

    Co2 adapter

    Petit har denne Soda Stream overgangen: http://shop.petit-agentur.no/products/soda-stream-overgang?utm_source=Petit+Agentur+-+alle+kunder&utm_campaign=388798509c-Januar_2016&utm_medium=email&utm_term=0_dded2993bb-388798509c-189796417
  15. S

    Viabilitet på PurePitch

    Meiner verkeleg Daniel at nynorsk ikkje er norsk? Ynskjer han ein debatt om det i eit ølforum?
Tilbake
Topp