Alternativt så kan du bruke konas kjevle, del opp malten i passe porsjoner i vanlige brødposer- bruk så kjevlen til korna er knust
Hell så over i humleposer. Er nok en raskere metode
Er det noen som har mer info om dette emne?
Jeg har benyttet den nevnte batchen med godt resultat, men ble litt bekymret da jeg så denne diskusjonen - bestillte ny tørrgjær fra petit som jeg mottok i forrige uke - men den som petit sender ut er nøyaktig den samme batchen (1080961099V 12.2011)...
Jeg tilsatte Northern Brewer da alt begynnte å koke (sirup+spraymalt), etter 40 minutts koking tilsatte jeg Cascade. Siste cascade ble tilsatt etter 55 min - stoppet kokinga etter 60 min. Jeg brukte pellets rett i gryta
Jeg kokte begge deler - kjølte vørteren ned, helte over i gjæringsdunk og...
Husk å bruke en annen gjær enn den som kommer med settet - jeg "pimpet" et Muntons Gold India Pale Ale sett - og det er det best øllet jeg har laget til dags dato (har riktignok bare 10 brygg på samvittigheten mesteparten ekstrakt, men IPA'en var såpass god at jeg har bestillt samme ingrediensen...
En kjøler er å anbefale, merket enorm forskjell fra å kjøle med isbad i vasken til selvmekket kjøler. Er utstyrt med 10 tommeltotter, men greide å laget meg en kjøler uten problem. Biltema har billigst kobberledning - 5m 12 mm (359 kr) - Clas olsson har identisk leding men koster en 100 lapp...
Funker som bare tusand - gjorde en test opp mot min svindyre Braun vannkoker av stål og de var identiske på koketiden - 1.7 liter kaldt vann opp til kokepunkt på 5:15
Så det er bare å kjøpe, hvis de har mer igjen
Hei,
Er ny til brygging og har et par spørsmål vedrørende lagring/oppbevaring av gjær og humle
har følgende spørsmål:
1. Skal tørrgjær og flytende gjær oppbevares i kjøleskapet?
2. Uåpnet humlepose (vakumpakket) - kan den oppbevares i vanlig rom, eller må den ligge tørt og kaldt (typisk bod)...
Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies) for å tilpasse innholdet, skreddersy din opplevelse og holde deg innlogget dersom du registrerer deg.
Ved å fortsette og bruke dette nettstedet, samtykker du i bruken av informasjonskapsler.