Nylig innhold av Sindre Bøe

  1. S

    Førsteøl-hjelp?

    Utdyp? Korleis går eg fram? :confuzed: Har liggandes: 250 gram Saaz 3,2% pellets                       100 gram Styrian Golding 3,6% pellets                       100 gram Tettnanger 3,8% blomst Er dette egna? Kjøpte inn litt humle for å prøve ut ei mjød-oppskrift i nærmare framtid, men det...
  2. S

    Førsteøl-hjelp?

    I morgon har ølet stått 14 dager. Eg målte gravity til 1010-1011 etter 10 dagar gjæring, og det var 1010 i dag også, etter 13 dagar. Den vil ikkje nå 1008 trur eg. Eg smakte for fyrste gong, og det smakte...vatn. :-\ OG var 1032, og FG vert ca. 1010 etter 14 dagar? Ergo eit alkoholsvakt, tamt...
  3. S

    Utgått øl?

    Har smakt den (drukke den opp) no. Må seie at det var ei tam øl. Smakte veldig lite. Det fyrste som sler meg er "småsurt" vatn. Men no veit eg ikkje nok om dei forskjellige ølsortane til å vite korleis denne typen eigenleg skal smake, og har derfor lite sammenligningsgrunnlag.  :-\ Eg har heller...
  4. S

    Utgått øl?

    Har kjøpt ei flaske med Neumarkter Lammsbräu Urstoff Würziges Helles. Der står følgande: "Best før: Se korken" Korken viser: 06.09.07  :-\ Er dette trygt å drikke? :D Kjem nok til å smake uansett, men hadde våre greit å vite om dette er slik det SKAL smake, eller om det er dårlig osv. Har...
  5. S

    Førsteøl-hjelp?

    Målte gravity nå, den var 1012-1013. På pakken står det at ølet er ferdig på 1008 eller under. Eg såg ingen plopping i låsen, men når eg opna lokket for å måle, såg eg svaaak syding. Den lukta SVÆRT søtt, ca. som eit nyopna glas Nora jordbærsyltetøy :-\
  6. S

    Førsteøl-hjelp?

    UPDATE: Ølet har no stått i 5 dagar, og det er ingen aktivitet i gjærlåsen lenger, i alle fall ikkje som eg observerte i dei 5 minutta eg stirra den i senk. Skal eg fortsatt la det stå enda lenger? (10-14 dagar som Gahr fåreslo?) Eg framprovoserte eit plopp i låsen, og det lukta frykteleg søtt...
  7. S

    Førsteøl-hjelp?

    Ikkje mitt!  :laugh: Det er faktisk heilt KALDT på toppen. Det same med frysaren  :P
  8. S

    Førsteøl-hjelp?

    Takk for monge gode tips og god info! :) Ølet stod OPPE på kjøleskapet, og ikkje INNE i kjøleskapet  :P...men eg fryktar at det "stel varme" frå dunken. :-\ Og vi rørde ikkje so aggressivt i dunken, men berre for å fjerne skummet for å måle sukkerinnhold. Vil det skade å tømme i posen med gjær...
  9. S

    Førsteøl-hjelp?

    Hei! Eg og bror min har no sett i gong vårt fyrste øl. :D Vi starta med ein kit med Muntons Connoisseurs Range Wheat Beer: "- Made from a careful balance of wheat and barley malt, this is a crisp refreshing, distinctive beer. To enjoy at its prime, serve chilled with a squeeze of lemon or...
  10. S

    Oppskrift på mjød - et artig eksperiment

    Takk for mykje god info! :) Honning kan eg skaffe frå ein birøktar-slektning til omtrent halve prisen, men som du seier vert det nok "litt" dyrt uansett. :laugh: Så tanken med eit prøvebrygg er nok ikkje dumt reint økonomisk. Det er berre det at sidan det tar så lang tid. 2 mnd å gjære, 2-3...
  11. S

    Oppskrift på mjød - et artig eksperiment

    Hei! Fant denne tråden då eg skal til å prøve meg so smått med litt ekstraktbrygg, samt mjød. Når det angår mjød, so fann eg ei oppskrift i boka "Pølser Og Øl", som eg tenkte eg skulle prøve meg på. Oppskrifta går som følgjer: 20 liter vatn 10kg honning 50g knust ingefær 50g knust muskatnøtt...
Tilbake
Topp