Nylig innhold av Skjalg

  1. Skjalg

    Tråden for dumme spørsmål.

    Hei. Hadde et innslag av dyseleksi i farten og brukte Stoutrens og ikke sterkrens når ølet skulle over i gjæringsdunken. Er det bare å tømme ut ølet, eller er det mulig å redde?
  2. Skjalg

    Veldig høy FG, hva kan være grunnen?

    Det er målt med hydrometer. Så det er dessverre ikke det. Blir interessant å smake i påsken :-S
  3. Skjalg

    Veldig høy FG, hva kan være grunnen?

    Ca 20 liter. Så det skal være nok gjær. Tenker at det er mesketemperaturen som gjør det, men synes at den ble veldig høy.
  4. Skjalg

    Veldig høy FG, hva kan være grunnen?

    Faren min brygget en pale ale for 3,5 uker siden. Den endte på 60 i OG, men en FG på 30 (før sukkerlaken) når han tappet den i dag. Malten ble visst mesket på 70-72 grader den første halvtimen. Det har nok en påvirkning, men kan det være hele forklaringen? Det ble brukt 1pk usikker 05 gjær...
  5. Skjalg

    StarSan vs Sterkrens

    Hei, du kan trygt droppe skyllingen med sterkrens på samme måte som med starsan.
  6. Skjalg

    Oppskrift på 1664 Blanc

    Ville heller raspet slik at du ikke får med det hvite på skallet. Så er det best med økologiske appelsiner (sprøytemidler ol.)
  7. Skjalg

    Oppskrift på 1664 Blanc

    De fleste slemminger dør hvis de blir dypfryst;-)
  8. Skjalg

    Oppskrift på 1664 Blanc

    Appelsinskall har jeg brukt å tilsette under kokingen. Hvis jeg skulle hatt det i under sekundærgjæringen ville jeg ha dypfryst skallet først. Tenker egentlig å bare dumpe ferskenen rett nedi for å så håpe på det beste :-)
  9. Skjalg

    Oppskrift på 1664 Blanc

    Jeg tenker på å kjøre en batch hvor jeg tilsetter hermetiske fersken etter stormgjæringen, evt i kombinasjon med aprikos
  10. Skjalg

    Rekkefølge ølsmaking

    Smaken av tilquin vil nok ikke drukne selv om dere tar den til slutt. Da den har et ganske markant anslag på smakspaletten ;) Den kan også fungere godt mellom de tyngste for å lette opp smaksløkene :)
  11. Skjalg

    Rekkefølge ølsmaking

    Jeg drakk Humlekanon her en dag, og må si at den var overaskende "daff". Den hadde en del humle og bitterhet, men var så søt at det ble ganske dempet. Så den tar ikke knekken på smaksløkene (med mindre den jeg drakk var "feilvare")
  12. Skjalg

    Rekkefølge ølsmaking

    Personlig ville jeg avsluttet med Oude Gueuze, jeg synes den syrlige smaken passer perfekt til å avslutte ølsmaking.
  13. Skjalg

    7Fjell Vinter - problemer med utgjæring

    Hvilken mesketemperatur hadde du?
  14. Skjalg

    Hjelp! Utbytte, BIAB!

    Ja, hvis det er en batch på 20 liter (husk å legge til for trub/rester)
  15. Skjalg

    4 Corneliusfat 19L ønskes kjøpt

    Er med fra Trondheim :)
Tilbake
Topp