Hei. Hadde et innslag av dyseleksi i farten og brukte Stoutrens og ikke sterkrens når ølet skulle over i gjæringsdunken. Er det bare å tømme ut ølet, eller er det mulig å redde?
Faren min brygget en pale ale for 3,5 uker siden. Den endte på 60 i OG, men en FG på 30 (før sukkerlaken) når han tappet den i dag.
Malten ble visst mesket på 70-72 grader den første halvtimen. Det har nok en påvirkning, men kan det være hele forklaringen?
Det ble brukt 1pk usikker 05 gjær...
Appelsinskall har jeg brukt å tilsette under kokingen. Hvis jeg skulle hatt det i under sekundærgjæringen ville jeg ha dypfryst skallet først. Tenker egentlig å bare dumpe ferskenen rett nedi for å så håpe på det beste :-)
Smaken av tilquin vil nok ikke drukne selv om dere tar den til slutt. Da den har et ganske markant anslag på smakspaletten ;) Den kan også fungere godt mellom de tyngste for å lette opp smaksløkene :)
Jeg drakk Humlekanon her en dag, og må si at den var overaskende "daff". Den hadde en del humle og bitterhet, men var så søt at det ble ganske dempet. Så den tar ikke knekken på smaksløkene (med mindre den jeg drakk var "feilvare")
Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies) for å tilpasse innholdet, skreddersy din opplevelse og holde deg innlogget dersom du registrerer deg.
Ved å fortsette og bruke dette nettstedet, samtykker du i bruken av informasjonskapsler.