Ser mange lurer veldig på dette med coldcrash. Faren for at det suges inn oksygen ved temperatur fall osv osv. Jeg har tenkt meg grønn på hvordan jeg skal eliminere det skumle oksygenet samt få krystallklart øl.
Men.... om jeg skipper cold crash, fører rett over på fat med oksygenfri...
Mulig, jeg har vertfall enda ikke klart å lage noe bra cider utav ekstraktsett enda, har gitt det 7-8 forsøk. Men de blir ikke så bra, heller ikke søte. Minner mer om hvitvin med lav alkohol %.
Jeg følte hvertfall at raten jeg brukte var bra, virket ikke ut som for mye eller for lite vann. Fikk grei flow fra pumpe og virket som alt mesk fikk godt med vann/sirkulasjon. Fikk OG 0.2 høyere enn angitt i oppskrift :)
Veldig greie tips og tilbakemeldinger i alle innlegg jeg har i denne...
Fikk kok, men var redd det skulle koke over så jeg satt temp på 103 grader. Det var nokk et relativt rolig kok, tror væsketap ikke var noe veldig merkbart 2 liter ish. Fikk OG måling på 1048 og er ganske spot on der.
Vill rolig kok gjøre noe på smaken i ølet? Feks mer/mindre sødme eller fylde...
Tenkte forresten å brygge på terrassen ettersom garasjen ikke er helt klargjort enda. Det er ca 3 grader ute. Tror du det burde gå bra? Jeg har desverre ikke isolasjons jakken til brewzilla enda, kommer jeg til å få kok på dette her?
Prøver å tyde en oppskrift på mitt første allgrain brygg :)
Det står som følger:
"Mesk med 2 - 3,5 liter vann pr kg malt avhengig av hvilket utstyr du har"
Jeg har pr i dag 5kg malt på første batch.
Hvor mange liter pr kg skal jeg legge meg på da?
Kjører på en brewzilla 35l gen4.
Etter står...
Har nettopp gått over til allgrain fra extrakt og freshworth. Kjøpte meg en Brewzilla gen4 maskin :)
Lurer på i den anledning, hva gjør dere før første brygg på ny maskin?
Skyller dere bare?
Eller kjører dere full vask?
:)
Takk for tips :) jeg kommer nokk ikke til å bruke kontrolleren og funksjonene til det fulle uansett. men tenkte at gen4 har bedre oppsett enn gen 3.1.1? :)
Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies) for å tilpasse innholdet, skreddersy din opplevelse og holde deg innlogget dersom du registrerer deg.
Ved å fortsette og bruke dette nettstedet, samtykker du i bruken av informasjonskapsler.