Kan meddele at det løste seg :) dro i sikkerhetsventilen på allrounderen, og siden jeg har gjæret under trykk, då virvlet humle og gjær opp igjen pga trykktap. Da er jeg sikker på at olja fra tørrhumle har blandet seg godt og jevnt :) får bare vente til det bunnfaller igjen
Kan meddele at det løste seg :) dro i sikkerhetsventilen på allrounderen, og siden jeg har gjæret under trykk, då virvlet humle og gjær opp igjen pga trykktap. Da er jeg sikker på at olja fra tørrhumle har blandet seg godt og jevnt :) får bare vente til det bunnfaller igjen
Har akuratt ploppet oppi tørrhumle på en batch italiensk pils. Den er ferdig gjæret og skrudde akkurat ned temp mot coldcrash da jeg slapp oppi pellets.
Men.... lurer på om det ble helt riktig dette her?
Pellets sank ned til bunnen. Og siden gjæringen er over, er det heller ingen bevegelse i...
Hei Godtfolk :)
Har 45 liter pils som er ferdig gjæret under trykk.
Gjæringskaret er en 60l allrounder.
Skal nå kjøre en coldcrash fra 17 grader til 2 grader.
Trykksatt til 1 bar og skrudde ned tempen.
Siden jeg ikke får plass til glassflaske inni skapet så koblet jeg den av og tuslet til...
Har selv satt et par av disse, mye svovel lukt. Så det er helt normalt :)
Jeg byttet ut gjæren på et par, og hadde oppi litt gjærnæring. Da ble det straks bedre.
Jeg vill tippe at du får dem nokk ikke så søte og fruktige som du har forventet. (Var vertfall mine erfaringer)
Men de blir bedre...
Hei godtfolk :)
Har nå kommet meg forbi de første bryggene mine og begynner å få dette til
Mye god hjelp og råd her på forumet. Kjempebra med tilbakemeldinger! Og læringskurve stiger
Har gått litt bort fra IPA stilen og havnet litt mer på lysere lager/ale stiler. Kølsch og mexican lager ble...
Brygget en Mexican Lager for 6 dager siden.
Gjæren var AEB fermolager W.
Den står til gjæring nå på anbefalte 10 grader.
Der skal Den stå i 21 dager ish, så 3mndr til lagring.
MEN... burde den gjære under trykk tror dere?
Jeg har full kontroll på temperaturer så temp er ikke noe problem...
Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies) for å tilpasse innholdet, skreddersy din opplevelse og holde deg innlogget dersom du registrerer deg.
Ved å fortsette og bruke dette nettstedet, samtykker du i bruken av informasjonskapsler.