Nylig innhold av Stein Aarø

  1. S

    7 Fjell - Sinterklaas

    Målte OG før gjær og sukker/dadler/sirup og var 1.056. Det var gutta på Bryggselv som anbefalte at jeg skulle vente en uke med dadlene/sukker/sirup. Mesketemp var ca 65, men måtte være manuell pumpe, så kan hende det var litt varmere i bunn enn midt i. Er nok stor sjans for at vørteren ikke...
  2. S

    7 Fjell - Sinterklaas

    Sorry, skulle kanskje ha utdypet enda mer gitt. Gjæret er White Labs WLP550 x3. Batchen har stått på kjøkkenet i ca 20-22 grader. Fra BryggSelv fikk jeg en litt spesiell fremgangsmåte. Først stod vørteren i en uke, så tok jeg oppi resten av sukkeret, dadlene og kandisirup. Det gjorde til at...
  3. S

    7 Fjell - Sinterklaas

    Heisann. Jeg har satt en batch med Sinterklaas, men sliter litt med å få ned til riktig FG. Nå har ølet stått på bøtta i snart 3 uker og bare kommet ned til 1.023. Ifølge oppskriften skal den ned til 1.008. Noen som veit hvor lenge ølet skal gjære? Mvh Stein Aarø
  4. S

    Karbonering på flaske; Drops vs sukkerlake

    Stikker dere om pga gjæringsbøtta ikke har kran, eller er det pga sukkerlaken? Siden jeg bare har brukt drops, så tapper jeg rett fra gjæringsbøtta.
  5. S

    Karbonering på flaske; Drops vs sukkerlake

    Takk for svar :) Ølet var ferdig gjæra, så det skal nok gå bra. Burde jeg hatt 1.5 drops i flaskene istedenfor 2 da? Regner man gram i drops på samme måte som i sukkerlake?
  6. S

    Karbonering på flaske; Drops vs sukkerlake

    Heisann! (endret posten litt) Er noe jeg lurer på når det kommer til karbonering på flaske. Beklager hvis det er en tråd på dette, men har ikke funnet svaret her inne :( Har lest at man skal ha 6g sukker per liter. Regner man gram per liter likt ved drops og sukkerlake? Håper noen kan gjøre meg...
Tilbake
Topp