Vi bor mellom Bergen og Voss, men er nok et stykke og kjøre til noen som har noe slik.
Tror heller vi satser på klorin. Hvordan er blandingsforholdet?
Og så skrives det att en skal skylle med vann etterpå, vil det ikke komme bakterier da?
Hei.
Har hatt en regel att jeg ikke flasker øl før det er gått 14 dager, men nå er jeg komt i en situvasjon der det hade vert ønskelig og flakset etter 10 dager.
Er dette mulig, eller er ikke gjæren ferdig da. Vi har brygget IPA og Blonde Ale, og benyttet tørr overgjær til begge. Er klar over...
Ser i ettertid påstanden med att 2-3 minutter koking var tilstrekkelig, var ganske bastant. Jeg skal nok ikke si hva som er rett, det har jeg ikke greie på, men problemet mitt er nok ikke att 2-3 minutter var for lite, men att kjølevannet stod på. Bakterier dør på litt over 70 grader, så om en...
Vi har kokt kjøleren 2-3 minuttet, men tabben har nok vært att vi ikke har slått av vannet. Ganske sikker på att 2-3 minutt i kokende vann tar knekken på det som er av bakterier
Når det gjelder infeksjon, så har jeg en mistanke om att det kanskje er kjøleren. Vi har desinfisert han med og putte han oppi den kokende vørteren, men siden vi har kaldt vann gående i kjøleren, er det mulig att han ikke kommer oppi rett temperatur. Gjærmengder, temperatur, osv, mener jeg og ha...
Takker for innspill, skal bestille en slik fra Vin og Bar. Da er altså konklusjonen att ølet har vært infisert, men att en skikkelig rengjøring av varmeelementene ikke skader.
Tenkte nettop på en ting som sikkert styrker antagelsene om infeksjon. Det ene av de to byggene "ploppet" noe ekstremt...
Når det gjelder rensilghet, så gjør vi alle så godt vi kan, men hvor nøye er det egentlig? Det er jo slik att alt som skal oppi vørteren etter koking, må være desinfisert, men dersom en mister røresleiva i bakken, for så røre med ho igjen, er ølet øydelagt da?
Dersom man sikker en finger ned i...
Kaustik soda til rengjøring? Er ikke så glad i det stoffet, men det må vel til. Dusjer du litt på med sprayflaske da? eller?
Hvilke annen plass øllet kan bli infisert, er uvisst. Jeg mesker i kokekaret, og bruker en gardin fra IKEA som meskepose, mulig det er noe der, men tviler, det er vel...
Har laget til kokekar der jeg bruker Vannkokerelement. Kokekaret er på 100 liter, og har til sammen 8 KW varme, fordelt på 4 stk elementer. Normalt brygger jeg 50 liter i slengen.
Etter 5-6 brygg som har vært gode, har de to sisste hatt en bismak. Vanskelig og skildre smaken, men det er helt...
Ok, dette har eg aldri høyrd om, kanskje litt dumt siden jeg sikkert har brygget over 100 liter øl. Gjelder dette alle typer gjær? over og under?
Sterilisert vann, det er bare vann som har vert kokt sant?
Oppskrift da, er det den som BMW Terje beskrev som gjelder? eller har noen eit betre...
Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies) for å tilpasse innholdet, skreddersy din opplevelse og holde deg innlogget dersom du registrerer deg.
Ved å fortsette og bruke dette nettstedet, samtykker du i bruken av informasjonskapsler.