Nylig innhold av Terje Kolbeinsen

  1. Terje Kolbeinsen

    Birger Eriksen-dagen

    Etter noen år utenfor klanen, er jeg klar igjen. Har valgt å redusere batchen for å slippe dobbelmesking. Mesker inn ved midnatt så kan vær jeg får bedre utbytte av det, men planen er 16L. :) Så akkurat på en Youtube video som brukte parti-gyle metode for å lage alkoholfritt øl, så tenkte å...
  2. Terje Kolbeinsen

    Beermakers Dinner Haandbryggeriet.

    Det blir hyggelig det :)
  3. Terje Kolbeinsen

    Brageskål 2023 - Møtekveld #1 / Usmak-kurs 23/3

    Usmakskurs foregår ved at en bruker mest mulig nøytralt øl (Carlsberg), som en da tilsetter kjemisk (u)smak f. eks. DMS. Vi har 6 usmaker og deles ut ca 1 dl av hver. De færreste vil nok drikke hele prøven - det er lov å spytte!
  4. Terje Kolbeinsen

    Nyhetsbrev fra Norbrygg Rogaland 20. september 2021

    Lurer på om det er mulig å levere øl til "Rogalandsmesterskapet i Mørkt øl" her oppe i nordfylket, eller vi vi få det nedover selv? En annen ting... I fjor var mørk lager med, men ikke i år? :(
  5. Terje Kolbeinsen

    Dypfryst øl

    Kan jeg ev. tilsette litt frisk gjær?
  6. Terje Kolbeinsen

    Dypfryst øl

    Tja... samme måte som øl kommer ut av ei flaske som frys? Hvis fatet blir veldig kald, kan da trykket i gassen bli så lavt at ølet kan "krype" ut av fatet?
  7. Terje Kolbeinsen

    Dypfryst øl

    Jeg ser den, men tror det har smeltet nå da :rolleyes:. Utenkelig, at noe har kommet ut av fatet?
  8. Terje Kolbeinsen

    Dypfryst øl

    Heisann, Har brygget en pils, som ble gjæret med E.C.Dahl gjær, tappet på fat og så skulle jeg være lur å sette den til lagring i et kjøleskap. Etter noen uker skulle jeg smake og oppdager at hele fatet er frosset og det er tydelig, at noe av ølet har kommet ut av fatet :( Fatet ble tatt ut og...
  9. Terje Kolbeinsen

    Birger Eriksen-dagen

    Ble 45 min ekstra. Rett under 23 liter nå [emoji2957][emoji1696] Sent from my iPhone using Tapatalk
  10. Terje Kolbeinsen

    Birger Eriksen-dagen

    14:30, endelig på kok. 1.080 og ca. 30 liter. 90 min. Kok bør få den til å bikke 1.100 [emoji848] Sent from my iPhone using Tapatalk
  11. Terje Kolbeinsen

    Birger Eriksen-dagen

    Hvis jeg mikser selv, vil det ikke da være lurt å lage to like grist pakker? Sent from my iPhone using Tapatalk
  12. Terje Kolbeinsen

    Birger Eriksen-dagen

    Eh... 65% basemalt i hver omgang? Blir ikke det mye basemalt? [emoji848] Sent from my iPhone using Tapatalk
  13. Terje Kolbeinsen

    Vørterlufter

    Bruker denne, men jeg liker smør på flesk - bruker O2 i tllegg [emoji1787] Sent from my iPhone using Tapatalk
  14. Terje Kolbeinsen

    Birger Eriksen-dagen

    Jeg skal i alle fall prioritere gode Birger Eriksen i år [emoji1787] Sent from my iPhone using Tapatalk
Tilbake
Topp