Ja, så den der - er heller ikke nærme nok :( Det eneste som er med 50L er at den fort blir hakket mer kronglete å vaske når man er alene - og med mitt setup. 20L er liksom veldig grei å håndtere. I tillegg så er ølkonsumet mitt ganske så lavt, og jeg vil egentlig bare brygge for bryggingens...
Takk for gode svar. Ser at den til venstre ligger ute til ca. 12' hos flere nå (brukt). Den til høyre har jeg ikke sett bruktpris på enda, men er sikkert en del dyrere da.
Er naturligvis ute etter en ok avtale - men primært er jeg gira på billig løsning da jeg er usikker på hvor mye dette blir brukt og ønsker heller å teste meg frem.
Hmmm, type dugg som gjør drift av apparatet utfordrende / ikke funksjonelt? For da er det jo en viktig faktor mtp. bruktkjøp.
Ja, det har jeg også lest. Men har jeg forstått det rett at det kun er den med stor kontroller som har justeringsmulighet på pumpe - vet du om det stemmer?
Hei
Jeg er på utkikk etter et bryggesystem, og har både erfaring og sansen for Speidel serien. I småbarnsfasen er jeg avhengig av smidighet og enkelhet, og ser derfor for meg at en versjon med innebygget kjølekappe er ideelt. Jeg tenker å kjøpe dette brukt, men jeg har fått med meg at det...
Ser man på video fra Bryggselv så ser det jo kjempeenkelt ut - men jeg legger merke til to ting;
De sier at man bør rehydrere gjæret i vann i et glass først - her har jeg lært tidligere at tørrgjær ikke trenger rehydrering?
De blander jo vann bare rett i ekstraktet for så å tilsette gjæra...
Den kvernes hos Bryggselv - og jeg oppgir at jeg brygger på Speidel. Skulle tro en aktør som dem ville tilpasset kverningen.
Denne gangen havnet jeg på OG 1.058, og skulle havnet på 1.068... Nok en gang bom. Og det er til og med med ca. 2 liter mindre output totalt (8L istendenfor 10L). Neste...
Takk for svar. Har nok bommet litt på meskemengde ja - men brygger på 20L Speidel med kort maltrør (10 liter) så blir begrenset hvor lavt jeg kan gå i vannmengde før det blir for lite for varmeelementene - men jeg kunne nok starta med 10 liter i hvert fall istedenfor 12.
Skylte nå med 6 liter -...
Hei
Brygger nå og trenger hjelp til beregning av skyllevann. Jeg har startet mesk med 12 liter på 2,7 kg malt - målet etter kok er ca. 10 liter. Har dere tips til hvor mye skyllevann jeg trenger?
Hmmm... da spørs det jo om jeg kan bruke syltetøyet til det formålet. Det var nemlig Jam som ble brukt. Pektintåke er vel ikke særlig skummelt om det er en bekmørk porter, men jeg ønsker jo gjerne kullsyre da
Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies) for å tilpasse innholdet, skreddersy din opplevelse og holde deg innlogget dersom du registrerer deg.
Ved å fortsette og bruke dette nettstedet, samtykker du i bruken av informasjonskapsler.