Ikke noe annet enn ølfat inni der men det er klart at det er sikkert et flust av uønskede bakterier inni der. Den knukkede sikkerhetsventilen var lenge siden. Jeg trodde ølet var ødelagt men ble optimist da det var godt igjen etter karbonering. En rask endring i smaksbildet nå var derfor...
Ikke sikker. Men gikk uansett fra å være god til å bli udrikkelig på en ukes tid. Kan en infeksjon ødelegge et fat så fort? Hvordan det kan ha seg uten at vi snakker om en sjiktning inni fatet sliter jeg litt med å forstå siden fatet har stått på samme plass med samme gass og serveringsslange...
Har et fat red IPA stående. Vært veldig god hele veien men plutselig en dag ble den udrikkelig. Gikk en snau uke fra veldig bra til helt usmakelig. Fatet har stått samme plass hele tiden. Det er en hendelse som skjedde for noen måneder siden som får meg til å stusse. Sikkerhetsventilen hadde...
her henger jeg ikke med Steinar. Kan b80/b40 finne på å bytte hvilken sensor den styrer etter? Jeg snakker om pumpesensor, som sitter like utenfor kjelen før pumpa. Denne er jo ikke mange cm fra tank sensor men de viser 1-2 grader ulikt. Retursensor viser alltid noe lavere ja, avhengig av hvor...
Det er dette jeg mistenker. Gikk litt fort i svingene denne dagen. Mesket inn, målte ph og lot stå å kose seg i et par timer mens jeg var møter. Kan ha kjørt temp etter pumpesensor på brewtoolsen. Denne er alltid 1-2 grader kaldere enn tank temp. Hvis den lå på 68 kan jeg fort ha vært rundt 70 i...
Burde kanskje gjort noe sånt med det ene gjæringskaret. Hadde vært mye læring i det. Jeg la tanken om mer gjær litt på is siden s-23 skal ligge rundt 80% utgjæring, som jeg var langt unna. Er det grunn til å å tro at us-05 skulle dratt det lenger ned?
Gjæringskaret er helt lukket. Setter litt trykk på og tapper ut en prøve. Målt med hydrometer.
Var på 1.020 etter 5 dager. Ventet ytterligere 10 dager uten at det skjedde noe. Inni der var det risting og økning i temp. Så 3 dager cold crash før fating.
Fruktigere og mer estere. Promp/svovel lukta fra m84 ølet gav seg liksom litt etter ølet hadde stått i glasset en stund. Ok smak. Renere enn s23.
S-23 burde vel gjæra ut til 1.010-1.012 ish?
Trenger litt synspunkter på en lei tabbe her. Satt en urquell ish pils for noen uker siden. Mangroves Jack m84 gjær. 5 liter starter og nok celler etter kalkulator.
OG: 1.055 og FG target på 1.015. Gjæret på 11 grader. Mesk mål temp 67 grader i et par timer.
Tre fermzilla kar. To med m84 gjæren...
Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies) for å tilpasse innholdet, skreddersy din opplevelse og holde deg innlogget dersom du registrerer deg.
Ved å fortsette og bruke dette nettstedet, samtykker du i bruken av informasjonskapsler.