Tilsett humle og lukk lokket. Du trenger ikke å hive bøtta i do. Ihvertfall ikke enda. Du er sikkert all good men minimer eksponering for oksygen slik som @PetterL nevner.
Hvis flowcontrol virker dårlig på medium til høyt karbonert øl er vel hele vitsen borte? Hvorfor bruke flow control på et lavt karbonert øl om det ikke blir skum ved full åpning?
Rester i linja vil trolig skape turbulens og mer skum ja, men skjønner ikke hvorfor å spyle gjennom star san før...
Morn igjen.
Så du fikk ikke flow kontrollen til å fungere egentlig? Å senke serveringstrykket er ikke ønskelig. Blir så mye justeringer. Da prøver jeg heller å søke slangelengden med en meter eller to. Hjelper veldig på når krana blir litt kald men det tar jo en halvliter det da.
Hvorfor rene...
Gjorde nettopp dette men krana føles litt slarkete? Den funker i og for seg men skummer jo mer på lav flow kontra full åpning?
Bytta ut picknic krana så har bare en snau meter 3/16 slange. 1bar trykk på fatet.
3x17 liter schwarzbier ish. Split batch. Nova lager, 34/70 og us05. Fatet med Nova var best i dag men blir spennende å se etter noen uker og karbonering.
Er du kjent med fermzilla allrounder 60l eller 30l? Høres ut som det er det du skal ha bortsett fra at den ikke er i stål. Men igjen ser du hvor mye øl som er igjen. Jeg bruker en billig pakkevekt under fatet i tillegg. Slik er min setup ved fating. Lite mikkmakk
Poster her i stedet for å lage ny tråd.
Kom inn i ølkjøleskapet mitt her om dagen og oppdaget at Co2 flaska var helt tom. Etter litt feilsøking fant jeg ut at det lakk fra skruen på sodastreamregulatoren på bildet. Flere som har opplevd dette? Og hva er den skruen til? Stramma til litt og da...
Desinfiserer du hele slangestrekket og picnickran/tappekran før tilkobling til fat eller kun koblingen mot ball lock på fatet?Eller kanskje ikke den heller?
Aha. Takk for deling. Du våger å bruke dem direkte ja. Det hadde spart meg for mye bry også. Hvor lenge tør du la dem stå? Enkelt å se en infeksjon før du pitcher? Glassflasker med patentkork?
Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies) for å tilpasse innholdet, skreddersy din opplevelse og holde deg innlogget dersom du registrerer deg.
Ved å fortsette og bruke dette nettstedet, samtykker du i bruken av informasjonskapsler.