Nylig innhold av tomaanen

  1. tomaanen

    Dark Horizon; på tide å fate?

    Det er nok sekundærtanken ja. Men spørsmålet er om ølet kan overføres på fat, og stå på fatet noen dager før det trykksettes med CO2?
  2. tomaanen

    Dark Horizon; på tide å fate?

    Oi....Nei, jeg skal smake på det. Gjæringstanken er nesten full (30 l. PET) Jeg har to fat på 19 liter.
  3. tomaanen

    Dark Horizon; på tide å fate?

    Satte denne for ca 8 mnd. siden, og den har stått på et 30 l. PET-fat. En av gutta hos Brygg selv (RIP), mente at den ikke måtte stå for lenge, da gjærkaken kunne begynne å råtne. Spørsmålet er da om jeg kan overføre ølet til fat (jeg må bruke 2 stk. siden volumet er ca 30 l.) OG om jeg kan...
  4. tomaanen

    Dark horizon og SG

    Etter oppskriften har den fått nok sukker. 4x700g. Ettersøtet også med 500g ekstra. Den har stått i 4 uker nå, så jeg har nå overført den til sekundærgjæringsfatet. Vi kan jo snakkes til neste jul….
  5. tomaanen

    Dark horizon og SG

    Litt aktivitet i karet enda ja. Smakte nå. Ingen usmak.
  6. tomaanen

    Dark horizon og SG

    Man mater ølet med sukker til champagnegjæren ikke klarer å gjære mer. Og det har jeg gjort. Men om ølet er infisert, hvordan finner man ut det?
  7. tomaanen

    Dark horizon og SG

    Oj…OG var 1,060.
  8. tomaanen

    Dark horizon og SG

    I oppskriften står det at ølet er ferdig gjæret ved 1,024-1,028, og at det da kan overføres til sekundærgjæring. Mitt øl har stoppet opp på 1,010….Er det noe jeg kan gjøre for å oppnå 1,024, eller må jeg bare overføre det til sekundærgjæring?
  9. tomaanen

    Gjæring tar ikke slutt....

    Takk for svar. Er det negativt å la brygget gjære såpass lenge, og var det egentlig nødvendig å stikke ølet om?
  10. tomaanen

    Gjæring tar ikke slutt....

    Satte en Robust Porter 3, av Tore Bjørgo, som jeg fant oppskriften på i "Ølbrygging fra hånd til munn" side 182. Den har nå stått på gjæringsfatet i 25 dager, og det er fremdeles aktivitet i gjæringslåsen. Jeg bruker en Speidel 25 l., og den tar jo som kjent max 6,5 kg malt. Oppskriften er for...
  11. tomaanen

    Lav gjæringsaktivitet i Kølsch

    Laget en Kølsch i forrige uke, fra Brygg selv (allgrain sett) 25 l. i Speidelen. Jeg lagde en gjærstarter på 2 liter, hved hjelp av de to rørene med gjær som følger med (White Labs WLP029 German Kölsch) Gjærstarteren stod på kjøkkenbenken, og jeg brukte en akvariepumpe til å lufte starteren...
  12. tomaanen

    Naboklage...

    Har satt opp en Speidel 25l i fyrkjelleren i bygården hvor jeg bor. Men har nå litt problemer med naboene, som ikke er tilhenger av lukten denne aktiviteten fører med seg. Er det noen som har noen tips om hva man kan foreta seg under bryggeprosessen (mesking og koking) for å minimere lukt? Jeg...
  13. tomaanen

    Praktiske spørsmål om NM

    ok -er det noen som ikke skal bruke sin billett? (spør med tynn stemme....)
  14. tomaanen

    Praktiske spørsmål om NM

    Er det i det hele tatt noen muligheter til å få kjøpt billett til NM?
  15. tomaanen

    Til salgs: Speidel Braumeister 25 liter

    Hei Er utstyret solgt?
Tilbake
Topp