Den blei fort temmelig full - for å si det sånn :) Den er på vei til Ålesund as we speak, dessverre. Du får slenge deg på neste gang - det skal absolutt bli arrangert flere ganger :D
Hei!
Jeg er i gang med å arrangere en felles pall-bestilling fra hobbybryggeren til sunnmøre, nærmere bestemt Ellingsøy/Ålesund og for at flest mulig skal få med seg dette og ha mulighet til å utnytte tilbudet så skriver jeg dette innlegget. Det er hovedsaklig snakk om malt, men alt fra...
Og da har jeg et nytt et igjen :-) hehe.. Jeg tok ut dunken fra gjærings "kammeret" mitt som holdt konstant 19,2 grader og skulle egentlig tappe denne på flasker i dag men fikk ikke tid. Det er 7 grader i garasjen. Skal jeg gå ut fra co2 nivå pr 19 grader da? :-)
Jeg er litt forvirret når det kommer til co2 nivå på ferdig gjæret øl. Hvis jeg gjærer en maibock f.eks på 9 grader i 14 dager og har en diacylrest på 13,5 grader i 2 dager, hvilken grade skal jeg anslå co2 nivå av ølet ut fra da? Og hvorfor? Jeg karbonerer ølet mitt naturlig på flasker og dt er...
Jeg kommer nok til å skrive ned alle punktene og tipsene som kommer frem i denne posten og ta det skikkelig til meg for å forbedre bryggingen og ikke minst for å prøve å øke kvaliteten på det ferdige produktet. Jeg har som sagt alltid lagt på rundt 74% og sliter med å akseptere så lavt utbytte...
Da må jeg beklage for at jeg misforsto :-/ Jeg har alltid fulgt Beersmith når jeg har brygget og der står det aldri noe kompensering av temperaturen under skylling. Leste brew step utskriften min opp og ned x antall ganger no :-/ Men det vil jo si at jeg aldri har gjort det tidligere heller da...
Jeg skjønner at det blir temp tap når man tilsetter malten i varmtvann og dette er ikke problemet. Jeg har konstant et digitalt termometer som viser temp i mesk og som jeg skreiv tidligere så hadde jeg kun tap på 0,1 grad over 1 time. Pluss at jeg forvarmer cooler og lar den knuste malten være...
Har tenkt tanken selv, men jeg har testa med både testrør og refractometer :-/ den endte på *HYYYL* 1.055 OG :-/ det blir sikkert ei god øl bitter øl :-) Skjønner ingenting jeg. Lå stabil på 74% efficency for to batcher siden :attevar:
Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies) for å tilpasse innholdet, skreddersy din opplevelse og holde deg innlogget dersom du registrerer deg.
Ved å fortsette og bruke dette nettstedet, samtykker du i bruken av informasjonskapsler.