Jeg rydder i bokhylla og selger samlet 8 bøker med tilknytning til øl og ølkultur, brygging og bryggerier, se vedlagt bilde. Prisantydning samlet kr 250,-. Porto kommer i tillegg. Titlene er:
Anger & Jákl: Naše Pivovary (Chech Breweries on Old Postcards) 187 sider 2004.
Dallas & McMaster: The...
Jeg ser med interesse hva du skriver om økende behov for tilsetting av kjemi når gjæren har vært brukt noen ganger. Har du noen tanker om hvorfor det ikke har etablert seg noen tradisjon for tilsvarende «gjærpleie» når det gjelder kveik? Som vel er gjenbruksgjæren framfor noen?
Du har sannsynligvis rett. Det var en lite gjennomtenkt tilnærming fra min side. Prosjektet bør selvsagt være hvordan humle kan kombineres/inngå i en enkel rett på en tallerken for å bidra med aroma, mer enn bitterhet.
Hei! Jeg har lyst til å servere ingrediensene malt, humle og gjær i en eller annen form (renest mulig) som smaksfølge eller innledende «forrett« i tilknytning til en ølsmaking/servering. Settingen er tenkt som «lett pedagogisk« for gjester uten bryggererfaring. Malt er trolig enklest, den kan...
Takk for tilbakemelding. Jeg har nok uttrykt meg utydelig. Jeg prøver å finne ut om noen har erfaring med å male korn med hjemmebryggerutstyr, og i tilfelle hva slags kvern som er bra. Jeg er klar over at det finnes spesialutstyr til melmaling, men jeg starter altså i andre enden av prosjektet.
Kanskje litt i ytterkant av tråden? men den ser ut til å handle blant annet om egenskapene til ulike møller/kverner, så da prøver jeg: Mitt anliggende er å å knuse/male (umaltet) byggkorn maksimalt, til mel som det skal bakes med. Hvilken type maltkvern bør jeg da velge?
'
... med fare for å forstyrre tråden - som imidlertid er den mest relevante for mitt spørsmål: Mitt poeng er nærmest det motsatte av trådens, nemlig å lage mel som det går an å bake med, ved å kjøre korn i en maltmølle. Er det noen her som har erfaring med å kverne umaltet korn på denne måten, og...
Jeg ser spekteret av populære humler i fryseren er bredt. Ikke alle humleslag lagrer like godt. Dan Woodske (Hop variety Handbook) og Stan Hieronymus (For the Love of Hops) skriver om lagring at Cascade, Hallertauer Mittelfrüh, Northern Brewer og Mount Hood er blant humlene som har lavest...
Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies) for å tilpasse innholdet, skreddersy din opplevelse og holde deg innlogget dersom du registrerer deg.
Ved å fortsette og bruke dette nettstedet, samtykker du i bruken av informasjonskapsler.