Nylig innhold av Tore Eidsaune

  1. T

    Dårlig gjær ??

    Brygger ale også . 3 uker gjæringstid på ale og 4 uker på lager. Tom for lagergjær så den biter løser seg selv til vinteren :) . Har kran ja og jeg tar ikke den ut men plukker av den delen på kranen. Trodde ikke jeg har noe problem på den biten Bruker ikke kjølespiral . Tapper vørteren rett...
  2. T

    Dårlig gjær ??

    Det er heller andre veien med kullsyre. Lite/ingenting kullsyre i flaskene.
  3. T

    Dårlig gjær ??

    Kornet ligger tørt i andre etasje i huset så det er nok tørt. Ikke noe dårlige lukter , verken under mesk eller kok. Flaskene tror jeg ikke er noe problem . Steker de på 150 grader i en time. Bruker heller ikke gjæringsbøtter med krane. Vil ha det enklest mulig. Så kokekaret er kun et kokekar...
  4. T

    Dårlig gjær ??

    Vet det høres rart ut om det er gjæra som er problemet men klarer ikke helt å se hva jeg gjør galt med rengjøringa. Har brygget 20 til 60 batcher i snart 13 år og aldri dritti på draget før i vinter. Blir ny gjær neste vinter. Nå er brygginga lagt på hylla til September.
  5. T

    Dårlig gjær ??

    Har brukt S23 i 13 år snart og ikke hatt problemer med den . Men denne vinteren har all lager gått rett vest. Vi smakte på vørteren før vi begynte å tappe . Ikke noe sursmak da men da ble det brukt ny gjær under gjæringen. Det virker litt som det tar noen uker før surheten kommer fram. Har vært...
  6. T

    Dårlig gjær ??

    Har tidligere i vinter en tråd om at alt av øl gikk rett vest og ble surt. Fikk mange gode råd og har vasket, renset og byttet ut potensielle svake punkt men fremdeles bare dritt med ølet. Det blir surt. Var overbevist om at det var tappestampen eller hevert/ tappeutstyr som var problemet men...
  7. T

    Surt øl

    Jeg skjønner at det er flaks at jeg ikke fikk surøl før i vinter. Bruker ett veldig enkelt kokekar med kun en tappekrane som er bindeledd kald/varm sone. Tror jeg har fått så mye innputt at jeg skale klare å få kontroll igjen :)
  8. T

    Surt øl

    Ikke helt ny den . Har vel aldri brukt noe spesielt vaskemiddel. Brukte sterkrensen til Petit så lenge den var å få tak og gikk over til fosforsyre 75 % for 2 eller 3 år siden. Hvis det stemmer at fosforsyre ikke renser så har jeg bare vært ekstremt heldig siden jeg ikke fikk problemer før nå...
  9. T

    Surt øl

    Har ikke smakt på vørteren men de første batchene som gikk galt ble mer sur etter hvert. Bruker bare flasker. Tror jeg brygger litt mer en normalt. Er vel bryggekjele nr 4 eller fem jeg holder på med nå. Tappeutstyret er så enkelt det kan bli . Pumpehevert og påfyller med stopp tapp.
  10. T

    Surt øl

    Nå stanger jeg hodet i veggen o_O. Har brygget i 13 år og aldri hatt problemer med ølet. Men denne vinteren har alle lager brygg gått i dass. Ølet smaker surt . Har prøvd med ekstra renhold og ekstremt fokus på alle trinn med renhold og hele pakka. Har aldri kjølt ned vørteren så den tappes i...
  11. T

    Søtning med sorbitol

    Takker for den men hadde den nokså klar. Det er mengden av sorbitol som jeg sliter med . For lite blir det for surt siden det skal være en del sitronsaft/skall i tillegg til ingefær. For mye så tar vel søtsmaken helt overhånd. Trenger sødme som gjæra ikke tar . Tenkte på melkesukker også men...
  12. T

    Søtning med sorbitol

    Noen som har erfaring med sorbitol ? Jeg tenkte å prøve på en ingefærøl og vil løse søtsmaken med sorbitol. Men er ikke sikker på hvor mye sorbitol jeg skal putte opp i en 50 liter for å få en god søtsmak til ingefærølet. :confused: Tore
  13. T

    Brukt kjølespiral selges

    Har den fremdeles så det er bare å hente :)
  14. T

    Brukt kjølespiral selges

    Posten blir vel alternativet og med 155 i porto begynner du å nærme deg prisen på ny kjølespiral. Koster 630 ny.
  15. T

    Brukt kjølespiral selges

    14 km ovenfor Stjørdal
Tilbake
Topp