Smakte den ene av to Alesmith-flaskene jeg fikk tak i , nå i helga.
God, men hadde det vært blindtest ville den ikke skilt seg ut som noe spesielt. Ikke sammenlignet med f.eks Kinn Vestkyst i alle fall.
Pils skal vel lagres en god stund lenger enn 3 uker etter tapping for å bli prima..
Hva med en ordinær pale ale? IPA er kanskje ikke etter alles smak enda, men liker en ikke pale ale kan en vel umulig like øl i det hele tatt :)
Du kunne jo f-eks tatt utgangspunkt i 7-fjells Mon Plaisir...
Lurer på å lage denne, eller i alle fall en som er veldig lik, til jul.
Men et generell spørsmål om engelske ales (lurer også på å prøve en engelsk bitter).
I oppskriftene står det gjerne Thomas Fawcett malt - men er det viktig i forhold til sluttresultatet om "den pale malten en får tak i" ?
Som HansPB sier er det ikke nødvendig å tilføre varme under mesking, bare pass på å varme vannet opp til noen grader mer enn du skal meske på før korn helles i posen.
Det finnes formler for dette, men sånn omtrent 5 grader over ønsket mesketemperatur dersom du har kornet stående i romtemperatur...
Gjorde vel omtrent det samme som du første gangen jeg testa min.
Du vil i tillegg sannsynligvis oppleve at flaska sitter fast i kapselhode. Som det skal være. Bare å brekke/vri den ut.
Et annet tips; skru den fast i en gammel skjærefjøl eller lignende.
Dersom gjærmengde er beregnet ut i fra en OG som er en del lavere enn det en faktisk endte opp med, er det nå tenkelig at det vil kunne påvirke resultatet...(?) Her kan nok de med erfaring komme med utfyllende info.
Ja, jo...men har nå sett at ubrukte rør bare bli stående. Gjelder primært sett fra Bryggselv hvor de følger med to rør i prisen - så enten går det til starteren eller så blir det kasta/gitt bort. Selvsagt er det en mulighet å bruke det i annet brygg, men har ikke vært et tema enda. :)
Et ganske enkelt spørsmål her;
Om MrMalty gir deg to alternativ:
å sette en starter med to rør i én liter eller ett rør i eksempelvis 1.7 liter - vil en av de være bedre enn den andre?
(to rør har jeg fra sett, så er ikke noe kostnadsspørsmål)
Jeg bruker bare ei bryggeskje og rører i vannet når temperaturen begynner å nærme seg tid for å ha i malten. Husk at temperaturen vil synke med 2-4 grader (pluss/minus) når du har oppi malten.
Enig - den er kjempemessig. Klarte ikke en gang å vente til karboneringstiden var over før en smaksprøve. Blir denne bedre og bedre utover skal det i alle fall bli ei gledelig jul :)
Når det er sagt er ikke dette et utpreget "juleøl" (ingen krydderier), men mer et øl som passer til julemat (og...
Sper på med noen kommentarer :)
1) Neste gang kan du la kjøleren stå i til du har nådd ideell start-temp (18-20), men ikke noen krise om det er 23-24 i det du har i gjæren
2) Du bør rehydrere, dvs før gjær går i vørteren bør du ha latt gjæren stå i sterilisert lunkent vann en stund først. Sjekk...
Ang Lucky Jack, serigst, er den (i alle fall de jeg har laget) merkbart mindre bitter enn butikkversjonen (og mer fruktig). Veit ikke noen noen andre har samme erfaring?
Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies) for å tilpasse innholdet, skreddersy din opplevelse og holde deg innlogget dersom du registrerer deg.
Ved å fortsette og bruke dette nettstedet, samtykker du i bruken av informasjonskapsler.