Nylig innhold av trulsnilsen

  1. trulsnilsen

    Solgt/Kjøpt 30L G-fat med Micro Matic kobling selges eller byttes mot 12L Cornelius

    Har et 30L fat + Micro Matic kobling med stengekran for øl ut. Trekantnøkkel for åpning av stigrøret kan også følge med på kjøpet. Selges for 800,- eller byttes i et 12 L Corneliusfat. Hentes i Tønsberg.
  2. trulsnilsen

    Gitt Bort 0,66L Cobra. Ca 130 flasker gis bort

    Skylt, tørket og lagret i esker. Mange av dem har papirrester etter små etiketter. Gis bort mot henting i Horten.
  3. trulsnilsen

    Speidel Braumeister 20L - maltmølle knusingsgrad

    Jeg har brukt 1,2mm på min Speidel hele tida. Aldri støkk mæsj, og passe avrenning. Som sikkert mange andre kjører jeg drillen med en ståltråd rundt knappen, som jeg strammer med en tang til passe lav hastighet.
  4. trulsnilsen

    Erfaringer med bruk av humle fra hagen.

    Har også hjemmedyrka Cascade som er i jorda på tredje året. Stikling kjøpt fra England for 3 år siden. Fikk 120 g i år (586 g før tørking), og brygga en APA med 40g på 60/5/tørr. Endte vel egentlig opp uten verken bitterhet, smak eller aroma. Ville teste som "single hop", men måtte kanskje...
  5. trulsnilsen

    Norbrygg spørreundersøkelse

    Finner ikke mailen. Er det en av disse?
  6. trulsnilsen

    Norbrygg spørreundersøkelse

    Samma som Jan Erik sa
  7. trulsnilsen

    Bryggertabber

    Nei, for LITE kullsyre er jeg ikke bekymra for;) Fatet kom seg til slutt ned på romtemperatur, så nå er det plassert i kjøleskap med 0,7 bar serveringstrykk inntil videre. Blir spennende å smake på dette her...:)
  8. trulsnilsen

    Bryggertabber

    Jo det var også min første tanke, men mangler vel noen grader ;-)
  9. trulsnilsen

    Bryggertabber

    Mine 53 grader var riktignok under karbonering, så jeg er usikker på hva som blir resultatet av dette. Ølet hadde gjæra fra 1045 til 1010 (us-05), stått totalt 4 uker på gjæringsdunken, før karbonering på fat i fem dager på 24 grader før dette skjedde. Interessant å høre hvis noen andre har...
  10. trulsnilsen

    Bryggertabber

    Har hatt en stout på fat i en uke med som karboneres naturlig med vørter. Har Stc-1000 og varmebelte stilt inn på 24 gr. I dag oppdaget jeg at sensoren på fatet hadde falt av, og hang i løse lufta i kjellertemperaturen på 17 gr. Putta sensoren tilbake på plass, og displayet stoppa opp på drøyt...
  11. trulsnilsen

    Lagre drikkevann på fat? Holdbarhet?

    Det er noe forstyrrende med at noen kan ha vann på ølfat.... Send heller fatene til meg på sommerbeite :D
  12. trulsnilsen

    Mitt første brygg

    Sjekk med restauranter som serverer øl fra flasker (uten pant).Noen har faktisk mere tomgods enn de klarer å håndtere. Jeg har fått både Grolsch og Flensburg med patentkorker, samt Cobra 0,66/0,75. Må vaskes såklart.;)
  13. trulsnilsen

    Gjæringsforløp -Tysk pilsner

    Ja 3 pk på 10-12 liter er vel ikke underpitch;):D
  14. trulsnilsen

    Gjæringsforløp -Tysk pilsner

    Gøy med en liten diskusjon, og mange gode argumenter her. Jeg lover å prøve 4 pakker. 5 hvis jeg får råd;) Interessant å se om det merkes forskjell
  15. trulsnilsen

    Gjæringsforløp -Tysk pilsner

    Skal vurdere den kotymen hvis jeg får problemer med å Egen erfaring trumfer kotyme her for min del ;) Oksygen og gjærnæring hjelper kanskje, selv om det er delte meninger om det også;)
Tilbake
Topp