Nylig innhold av Valøl

  1. V

    Erfaring fra reklamasjon på Vestbrygg på ca 2mnd gammel Fermzilla 27L.

    Det er viktig å dele erfaringer med kundeservice generelt og jeg er nysgjerrig på hva eksempler du kan dele av personlig erfaringer du har hatt som utgjør veldig god kundeservice fra Vestbrygg. Og ja, Bergen trenger en flere gode nisje butikker da det har vært massedød av spesialforretninger i...
  2. V

    Erfaring fra reklamasjon på Vestbrygg på ca 2mnd gammel Fermzilla 27L.

    Lokket ble rengjort før jeg tenkte på å ta bilde, men hvis det er interessant så kan jeg ta et bilde av den nå. Ja, har ny ballong på vei fra Olbrygging.no nå. Han var klar med garantien når jeg ringte og spurte om de hadde mulighet til å skaffe ny ballong og gav meg 30% etter jeg forklarte at...
  3. V

    Erfaring fra reklamasjon på Vestbrygg på ca 2mnd gammel Fermzilla 27L.

    Første ferdig øl fra Fermzilla ble overført til fat kvelden før bryggedagen og så fylt med rent vann for å løse opp størknet gjær over natten. Fermzilla ble rengjort med hageslangen under kok. Etter kok var det 60 min whirlpool før kjøling til 30 grader. Ingen deler har ligget i starsan eller...
  4. V

    Erfaring fra reklamasjon på Vestbrygg på ca 2mnd gammel Fermzilla 27L.

    "Hi Depends on a fairly large range of possibilities - gravity, yeast choice, fermentation temperature. The 27L is designed around typical homebrew batches - say, 19-23L. Kind Regards, The KegLand Team (Australia)" 15-20% headspace er nytt for meg, men 23L delt på 27L er ca 85%, så ca 15%...
  5. V

    Erfaring fra reklamasjon på Vestbrygg på ca 2mnd gammel Fermzilla 27L.

    Det kommer tydelig frem i bruksanvisningen. Den ble rengjort bare en gang. Demonterte alt og vasket med lettere kaldt vann for hånd før de svarte delene fikk en god dusj med starsan og den ble satt sammen igjen, smurt og trykktestet på ca 0.8 BAR da litt over halvfull med kaldt vann fra...
  6. V

    Erfaring fra reklamasjon på Vestbrygg på ca 2mnd gammel Fermzilla 27L.

    Jeg kan ta et bilde av tanken i morgen. Den sprakk rett under halsen hvor lokket skrus på, i det runde partiet, og ser ut som masse små hvite streker rundt hele halsen hvor vørteren har sprutet i alle rettinger og lekket ut på gulvet. Jeg oppdaget det ca 14 timer etter pitching av ca 2 gram tørr...
  7. V

    Erfaring fra reklamasjon på Vestbrygg på ca 2mnd gammel Fermzilla 27L.

    Kan du utdype hvordan du mener det er brukerfeil? Hadde jeg hatt spunding valve og den også gikk tett, hva skal man da gjøre som forbruker? Da må man konkludere med at det er produktet som ikke holder mål slik det er solgt og markedsført. Jeg har kjøpt og brukt et produkt slik det er...
  8. V

    Erfaring fra reklamasjon på Vestbrygg på ca 2mnd gammel Fermzilla 27L.

    Jeg kjøpte en Fermzilla 27L og tilhørende trykksett fra Vestbrygg i Bergen i April 2020 og bruke det vellykket en gang før ballongen sprakk den andre gangen i juni. Reklamerte til Vestbrygg og fikk følgende avslag: "Etter den infoen me kan hente ut fra mailen din, så ser det ut til at...
  9. V

    Gjærforvirret som aldri før. Antall celler.

    Jeg gjør som du tenker og dyrker frem nok gjær til neste batch pluss 50-100 milliarder celler til neste starter. Brygger stort sett IPA i 7-9% regionen så det går med litt gjær per batch. Brukt gjær går i komposten. Hittil har en flaske med Vermont Ale Yeast holdt igjennom 12 brygg uten at jeg...
  10. V

    Gjærforvirret som aldri før. Antall celler.

    I min korte erfaring med dette så har jeg funnet ut at det er mye enklere å beregne gjær celler basert på volum en det er med kalkulator over mange generasjoner. Jeg beregner at jeg har ca 4 milliarder celler per ml gjær ca 24 timer etter den kommer av magnetrøreren og har så stått i...
  11. V

    Temp. kontroll i gjæringsskap

    Varmematte til terrarium, reptiler ol som du finner i dyrebutikker. De blir ikke så veldig varm men varm nok til jobben den skal gjøre. De bruker bare 10-30W effekt , de tåler mye søl og vann, og de er fleksibel i formen. Kan ligge under karet, festes rundt karet, eller varme luften rundt...
  12. V

    Vannkvalitet

    Ikke heng deg opp i pH på vannet du bruker. Det betyr egentlig veldig lite i den store sammenheng. Alkalinitet mye viktigere da den vil være avgjørende for pH i mesken etter maltet kommer i kontakt med vannet. Kommunalt vann i Norge er typisk veldig mykt og vil fort og lett korrigere seg etter...
  13. V

    Ny i hobbyen. Ønsker tips fra IPA entusiaster.

    God reddit det der. Han har kommet litt lengre i erfaringene sine en det jeg har, men føler ikke jeg er så langt etter. Er absolutt noe i prosessen min som ikke tillater humlen sin fulle glans. Har veldig troen på at det er oksydering en eller annen plass mellom pitching og flaskekarbonering...
  14. V

    Ny i hobbyen. Ønsker tips fra IPA entusiaster.

    Glimrende! Da har vi en plan :) Flaksekarbonering i 2 uker i romtemperatur (ca 22 grader) er det jeg gjør nå ja. Takker for innspill fokens
Tilbake
Topp