Nylig innhold av VegardS

  1. V

    Hvor får man tak i korianderfrø??

    AHA! Så bra :biersmile: Takker for all hjelp  :skitbra:
  2. V

    Hvor får man tak i korianderfrø??

    Blir det helt håpløst med vanlig malt koriander? :-P
  3. V

    Hvor får man tak i korianderfrø??

    Ok. Takk for svar :)
  4. V

    Hvor får man tak i korianderfrø??

    Er i Akershus, og uten mulighet til å dra inn til Oslo før brygging. Så blir litt avhengig av at noen "vanlige" butikker kan ha dette.
  5. V

    Hvor får man tak i korianderfrø??

    Heisann! Skal brygge en Wit i morgen, men oppdaget at jeg har glemt å kjøpe med korianderfrø. Er det noen som vet om det er mulig å kjøpe disse i vanlige matbutikker? Har ikke noen invandrersjapper i nærheten heller :S
  6. V

    Forslag til en rask juleøl??

    Heisann! Er det noen som har et forslag om et brygg som passer til jul, og som ikke trenger lang lagring?
  7. V

    Hva brygger folk på BB30?

    Vi har satt 4 brygg med Bb30 nå, og er ganske fornøyd. Slet også en del med å nå 25liter, men har fått det til nå. På bekostning av OG, som har blitt litt lavere enn forventet. Vi har brygget lager, dunkel og American pale ale. Syns systemet fungerer bra, men ser at vi må modifisere kjelen...
  8. V

    Hvordan brygger du med beer brew 30?

    Jeg vil jo selvfølgelig få størst mulig utbytte, så 25 liter er absolutt et mål:-) Så man kan faktisk skylle med så store mengder vann som 17-18L? Hva skjer med styrken på vørteren og OG? Ser at 1,5kw er veien å gå for å unngå fastbrent. Skal absolutt prøve det. Har vært et lite helvete å få...
  9. V

    Hvordan brygger du med beer brew 30?

    Ja det stemmer. Mente bare å poengtere i hvilket steg jeg tror jeg sliter med de fastbrente restene. Mesker to stegs mesking samt utmesk før kok. Er mellom første og andre steg at jeg føler de fastbrente restene hindrer meg i å holde eksakt tempratur, da termostaten slår ut før temperaturen er...
  10. V

    Hvordan brygger du med beer brew 30?

    Takker for svar:-) Jeg har bb30 v2 med to elementer. Jeg har i ganske mye vann i starten (har fulgt "bruksanvisningen") noe som tilsvarer omtrent 23l, men ender opp med 17-19 liter etter kok og skyllevann. Så mye vann gjør det vanskelig med resirkulering (bruker bb pumpa), da det har en...
  11. V

    Hvordan brygger du med beer brew 30?

    Heisann! Tenkte å starte en tråd for utveksling av tanker rundt bryggingen på Beer Brew 30 :-) Noen spørsmål som jeg lurer på:   1. Hvordan når dere den magiske 25L grensen? Har selv ikke klart det. Ender som regel under 20L.   2. Hvor mye vann har dere i kjelen?   3. Hvordan unngår dere stuck...
  12. V

    Gjæringen har nesten stoppet?

    Ok, godt å høre:-) mener jeg har hørt at ølet er ferdig gjæret når det plopper en gang i minuttet eller mindre. Men det er kanskje etter 14 dager den regelen er ment. Da kan nervene roe seg ned igjen! :-D
  13. V

    Gjæringen har nesten stoppet?

    Hei allihopa:-D Har satt vårt andre brygg, og det har nå stått i en uke til gjæring. Det er snakk om en bayer/dunkel. Dette er et sett kjøpt fra olbrygging.no. Fulgte med en pose tørrgjær på 11,5g. Gjæringen startet etter ca 12 timer og har gjæret godt frem til nå. Nå er det kun ett plopp i...
  14. V

    Hvordan lager du etiketter til flaskene dine?

    Høres veldig bra ut. Tror nok jeg må prøve melk altså:-) Noe spesielt papir som anbefales?
  15. V

    Hvordan lager du etiketter til flaskene dine?

    Sitter det bra med melk? Hvor mye melk har du på? Tar du litt på flaska eller etiketten? :-)
Tilbake
Topp