Nylig innhold av VenndØL

  1. VenndØL

    Safale S-04 på 27 grader :-)

    I mitt tilfelle så gikk ølet på 18 grader de første 3 dager. Full gnu på gjæringen i denne perioden. Dette reddet nok kvaliteten! Når temp senere økte til 27 grader var festen på mange måter over. Nyter fortsatt denne NEIPA, smaker nydelig!. Helt på nivå med en god screwdriver basert på HB fra...
  2. VenndØL

    Safale S-04 på 27 grader :-)

    Kort oppsummering herfra etter at ølet er ferdig karbonert på fat så smaker ølet utmerket. Fin farge og smak, silkemyk munnfølelse. Det ble gull dette. Så de første 3 dagene reddet brygget for heten slo til
  3. VenndØL

    Safale S-04 på 27 grader :-)

    Da er det håp, jeg kommer tilbake om 8-10 dg når øllet er på fat
  4. VenndØL

    Safale S-04 på 27 grader :-)

    Den startet på 18 grader, 3 dg. Wish me luck
  5. VenndØL

    Safale S-04 på 27 grader :-)

    Heisann. Da gikk noe veldig galt med temperaturregulering denne gangen. Pågående NEIPA har nå stått på 27 grader fra dag 4 til dag 10. Så da kjører vi på 22 grader de siste dagene før CC. Men er det noen som har erfaring med S-04 på såpass høy temp? Ølet er noe mørkere nå enn forventet. Frykter...
  6. VenndØL

    Mango ipa infeksjon

    Uffda, dodraugen neste. Jeg ville også mistenkt mangoen. Jeg benytter kun ferskt mango som jeg selv tar ut fruktkjøttet, fryser dette ned for deretter å tilsette direkte i gjærkaret, aldri vært i nærheten av infeksjon. Trist sak.
  7. VenndØL

    Mango ipa infeksjon

    Tja, så ikke bra ut det der.... Jeg bruker også frossen mango direkte i gjærkaret men jeg venter til typisk dag 7-10 dg. Aldri fått noe som ligner på ditt bilde. Koking må du unngå. Da ryker all aroma og da kan du like godt la være hele frukten Oppsummert: ikke lett å si hva du...
  8. VenndØL

    Kakaonibs

    Jeg rister kakaonibs i stekepannen, da har jeg full kontroll på prosessen
  9. VenndØL

    Varme til kjøleskap

    Jeg bruker denne, billig og sikker! Frostvakt | Liten og kompakt | ANSLUT | Jula
  10. VenndØL

    Surøl, Solera og kirsebær, men eddik!!

    Eddik på pommes frites er ikke godt det heller!!
  11. VenndØL

    Surøl, Solera og kirsebær, men eddik!!

    Heisann. Jeg har en belgisk kriek som surrer og godgjør seg på et 30l eikefat. For 10 mnd siden tok jeg ut 12 liter som ble tilsatt 3 kg sure kirsebær, alt på PET. Igår ble dette flasket og hvor det samtidig ble tilsatt litt karboneringssukker og litt fersk gjær. Men jeg frykter dette har gått...
  12. VenndØL

    Vannmelon-pils

    Lite erfaring med vannmelon, men utedo kan jeg endel om!!
  13. VenndØL

    Fruktpurè

    Jepp, ikke mindre ihvertfall. 3-4 mango ville jeg gått for.
  14. VenndØL

    Fruktpurè

    Siste Bad mango mania jeg lagde (neipa) så brukte jeg 3 store modne mango på ca 23 liter. La kjøttet i frysen rullet i "pølser" slik at de lett kunne slippes ned i gjærkaret. Tilsetter på 7-10 dag. Aldri hatt noen infeksjon men god renslighet i prosessen er alltid god rutine!
  15. VenndØL

    Øl og plastikk

    Jeg tror kanna tåler 2 bar , stau pau!! Gleder meg til neste oppdatering.
Tilbake
Topp