Hei, litt seint i tråden men, har forsøkt forskjellig med blandede resultat.
Det jeg har endt opp med er litt modefisering av filter duk og rist + en pakning til speidel rør.
Må slipe litt av rundt risten for at den skal gå inn i røret med pakning, klipte også litt av kanten på duken slik at den...
Har opplevd at den rollon limen jeg bruker har løsnet, satte på labler når flaskene var ferdig karbonert( ca. 20 gr.), satte dem i kjøleskapet på 4 gr. dagen etter hadde dem fleste løsnet. Om flaskene er kalde før jeg setter på lablene går det fint.
Gelatin skal jeg prøve, litt mer arbeid kanskje..
Jeg har 5 kg flaske (leie kontrakt) hos Tess i Ålesund, bare å dra inn å bytte når man er tom.
Betaler litt for det(700,- pr. år inkl.mva i leie) 325,- for fylling/bytte.
Men slipper å tenke på godkjenning og trykktesting av flaske, dette er også nærings middel godkjent co2"Biogon C".
Fortsetter litt denne tråden.
Wit'n er ok på smak, men karboneringen ble så som så.
Mye bobbler store, men ingen skum topp.
Nesten som å slå i et glass brus.
Brukte karbonerings drops, coopers, er dem for små på 0,5 liter's flasker?
Ned kjøling av vørter går fort med spiral kjøler, så det er nok ikke det som er problemet.
Setter vørteren rett i kaldt kj.skap (1 grad), kan det være for rask cold crashing?
Får gjør et forsøk med gelantin på neste batch, Pale ale'n skal på flaske i kveld.
Må ha det klart til morgen dagen:)
Hei
Ivrig fersking ute igjen
Har tappet en Pale Ale på cornelius i dag, etter 2 dagers cold crashing på 2 - 1 grader.
Når jeg satte den til kjøling..var den helt klar..nå ser den mer uklar ut..hvorfor?
Tenkte også på klarning med " gelantin" ......skal dette i før eller etter force.carb?
Kjøpte meg en flaske "nøgne ø" wit beer i dag...... Bare for å kjenne lukt og smak.
Tror ikke min "Wit" er så veldig ulik i etter smak.
Har gode forhåpninger til min...bare karboneringen går bra.
Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies) for å tilpasse innholdet, skreddersy din opplevelse og holde deg innlogget dersom du registrerer deg.
Ved å fortsette og bruke dette nettstedet, samtykker du i bruken av informasjonskapsler.