Hva er problemet med G-kobling og flushe? Jeg fyller fat m/G-koblin med starsan og kobler det til gjæringsfat slik at det blåser ut starsand med co2 fra gjæringen. Jeg kobler gjærkar til ut, så kobler jeg co2 inngangen med en slange som går i en bøtte som rommer alt starsan fra fatet.Da blåser...
Jeg tømte trubflaska før jeg rengjørde den og hadde i tørr humla. Så pusha jeg med co2 rett før jeg satte flaska tilbake. Så var det bare å åpne ventilen mellom flaska og karret.
Jeg brukte en brødpose rundt trubflaska når jeg skrudde den ut, da ble der ikke noe søl:-)
Jeg har kun 10l fat meg g-kobling og syns det er fin størrelse til mitt bruk, man får også fat i 20, 30 og 50l. Det er ikke de fulle fata som er problemet, det er de tomme;-)
Hei. Jeg har laga den to ganger. Da brukte jeg sukker (Farin) og dark candy sukker ( biter kjøpt på Bryggeland) samme antal gram. Varmet det opp i litt vann, slik at det smeltet og tilsatte på slutten av koketiden. Mulig at det er forsjell på tør og flytende candy og sukker men jeg har fått OG...
De er norske. Tenkte det da var lettere å få svar på om det passer en fra forhandler i Kina eller USA.
Har kjøpt fat og G-koblinger fra de og er fornøyd med det.
Mesterbrygg har noe som ser ut til å passe G-kobling Jeg har ikke prøvd de men de snakker norsk så det burde være en smal sak å få avklart:-)
http://mesterbrygg.no/fatkobling/39-x-over-fra-g-kobling-til-cornelius.html
Jeg har prøvd karbonering på 2l glass growler. Det fungerer greit men man må være forsiktig ved sjenking. Sjenkern til 4 mann på en gang eller lar den stå i kjøleskapet mellom glassa så går det veldig bra. Funker for meg:-)
Har ikke erfaring med å kjøre bare Citra humling i en brygg men for en ale ville jeg ha kjørt
15g 60min
15g 30min
15g 5min
Skal på ha en IPA så kjører du på med 50 til 150g som tørrhumle. Har selv prøvd med 125g som tørrhumle i en god IPA men da med flere sorter humle i koken.
Lykke til!
Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies) for å tilpasse innholdet, skreddersy din opplevelse og holde deg innlogget dersom du registrerer deg.
Ved å fortsette og bruke dette nettstedet, samtykker du i bruken av informasjonskapsler.