Nylig innhold av Viktste

  1. Viktste

    Maltlager... hva bør jeg ha?

    Har 2 kilo Carafa III (kjøpt på impuls i Danmark for mange år siden), har nesten ikke brukt noe av det. Jeg har igrunn sluttet å bruke lysere crystal malter også. Men jeg er enig at biscuit kanskje burde hatt en plass i potebingen. Jeg bruker langt færre malt typer nå enn i starten av...
  2. Viktste

    Maltlager... hva bør jeg ha?

    Vekt : kjøkken vekt fra ClasO - tar 10kg. Men nuller seg irriterende for ut. Brev-vekt til 200 lappen fra e-bay til humle og salter, de er jo mer en nøyaktige nok til dette bruket. Malten oppbevares selvsagt i potetbingen i matkjelleren....
  3. Viktste

    Maltlager... hva bør jeg ha?

    Kommer jo an på hvor langt du har til bryggebutikken... Selv har jeg sånn cirka dette til enhver tid: 1 sekk pale 1 sekk pils 1 sekk munchener noen kilo vienna noen kilo crystal malt 120 EBC black malt (±1 kg..) roasted barley (±1 kg..) chokolate (±1 kg..) crystal malt 3-400 EBC (±2 kg..)...
  4. Viktste

    Aluminiumkjele.

    He he... Okei da. Burde vel ikke kupped tråden slik egentlig... Back on topic - Går fint å koke i aluminiumskjele, men internettet er fullt av diskusjon om hvorvidt det er bra eller ikke. Tror ikke det er lett å trekke noen konklusjon om det. Men du bør koke vann i den før du brygger første...
  5. Viktste

    Aluminiumkjele.

  6. Viktste

    Aluminiumkjele.

    Puddersnø???
  7. Viktste

    Aluminiumkjele.

    -4 og puddersnø på Klepp???
  8. Viktste

    Når skal ølet ut av kjøleskapet? (for å få riktig temperatur)

    Kaldere etter 60 min enn 45 min.... Noe gæli som ikke er rekti???
  9. Viktste

    Effektivt budget avtrekk

    Hadde vurdert å lage en slags luke i skjørtet slik at du slipper å heve det ved humletilsetninger etc.
  10. Viktste

    Hvis du måtte velge, fat eller temp-styrt gjæring?

    Støtter msevland. Det er vel de par første dagene av gjæringen hvor temp. kontroll er viktigst. Så til vanlig bruker du fryseren til fat, men tar fatene ut et par dager og stormgjærer i fryseren når du gjærer. Flaskevasking ble jeg lei av etter bare et par brygginger....
  11. Viktste

    Coldcrashe på noen timer?

    Hadde tatt sjangsen på å la det stå over natta ute...
  12. Viktste

    Coldcrashe på noen timer?

    Hvor kaldt blir det om natta og hvor sterkt er ølet? Hvis ølet har f.eks 6% alkohol fryser det først ved -2 grader... Mulig du kan ta sjangsen på å la det stå ute over natta...
  13. Viktste

    Hvilke humletyper bør jeg ha på lager i fryseren?

    Du kan jo prøve å tørrhumle en nøtral butikkpils, noe ala dette ekspeimentet: http://www.bertusbrewery.com/2013/03/dry-hopped-bud-light.html
  14. Viktste

    SESTOS PID instillinger

    Wayback machine er grei å ha noen ganger..... https://web.archive.org/web/20120522033812/http://www.fumblingwithfilm.com/how-build-temperature-controlled-bath-developing-c-41
  15. Viktste

    Miniregulator for nitropatroner - alternativ til beer gas

    I Boddingtons pub ale bruker de vel osgså nitrogen. Var ganske så snadder med creamy head på en lett pale ale så vidt jeg husker...
Tilbake
Topp