Tusen takk! Må prøvesTrur denne er rimelig nær - men det er antakelig en tidligere versjon av sommarølet. Litt sterkere, men friskt og godt.
OG 1.059, FG 1.014, 6% ABV, 40 IBU, 10 EBC. 1 ts kalsiumsulfat og 0,5 ts kalsiumklorid - hvis du driver med vannjustering.
Malt til 25 liter før tapping (30 liter til kok)
5,8 kg Pale ale malt
0,3 kg Lyst münchenermalt
0,2 kg Caramalt 35
(I alt 6,3 kilo)
Humle
Gjær
- 30 gr Centennial @ 60
- 40 gr Centennial og 40 gr Amarillo @ WP , dvs. i en nedkjølingspause.* (Kjøl ned til 92-93 grader. Stopp nedkjølinga der, og tilsett humla. La dette stå i 10 minutter mens du rører forsiktig. Fortsett så nedkjølinga på vanlig måte.)
- 30 gr Centennial og 30 gr Amarillo tørrhumle
2poser Lallemands New England
Jeg stusser litt på minersalttilsetningene dine. Hvorfor bruker du egentlig natron og kalk? Med tanke på pH kunne du jo bare bruke mindre syre. Og noen annen grunn til å bruke dem enn pH-regulering har jeg vondt for å se.Smakte også denne tidligere i sommer, flott øl.
Har den på gjæring tiende dagen, ferdig og klar for overføring til fat, spent på om den kommer i nærheten av originalen
Jeg tror Kinn oftere bruker Northern Brewer som bitterhumle. Dersom ølet ikke blir helt som ønsket hadde jeg brukt Northern Brewer som bitterhumle og kun Azacca på de sene tilsetningene neste gang.Smakte også denne tidligere i sommer, flott øl.
Har den på gjæring tiende dagen, ferdig og klar for overføring til fat, spent på om den kommer i nærheten av originalen
Har nok fulgt Brewfather litt slavisk mtp. fordeling og salter, har satt kalk og natron som autovalg i beregningen og da dukker de opp, skal huke de ut i neste brygg og da se hvilken forskjell det utgjør på beregningen av øvrige tilsetninger (pH) Det samme kan en også gjøre med tanke på saltene i skyllevannet, huke av autovalg så går de i mesken. Men tid har jeg nok av og det er det med å pusle litt i forkant gjør kommende brygge dag (påfølgende dag) lett og fin.Jeg stusser litt på minersalttilsetningene dine. Hvorfor bruker du egentlig natron og kalk? Med tanke på pH kunne du jo bare bruke mindre syre. Og noen annen grunn til å bruke dem enn pH-regulering har jeg vondt for å se.
Du kan ellers forenkle jobben litt med å tilsette alle saltene i mesken, og bare regulere pH i skyllevannet med syre. Men det skader jo ikke å fordele dem.
Har nok en vei å gå for å legge seg tett opp til originalen, gleder meg til å smake når den er klar, så får jeg ta noen justeringer i neste gang den brygges. Detter jeg helt ut får jeg sende en epost til Kinn og be pent om oppskriftenJeg tror Kinn oftere bruker Northern Brewer som bitterhumle. Dersom ølet ikke blir helt som ønsket hadde jeg brukt Northern Brewer som bitterhumle og kun Azacca på de sene tilsetningene neste gang.
hehe - litt som autokorrekturens forbannelser, det der.Har nok fulgt Brewfather litt slavisk mtp. fordeling og salter, har satt kalk og natron som autovalg i beregningen og da dukker de opp, skal huke de ut i neste brygg og da se hvilken forskjell det utgjør på beregningen av øvrige tilsetninger (pH) Det samme kan en også gjøre med tanke på saltene i skyllevannet, huke av autovalg så går de i mesken. Men tid har jeg nok av og det er det med å pusle litt i forkant gjør kommende brygge dag (påfølgende dag) lett og fin.
Totalen fra bildet er med skyllevannstilsetninger, er ingen guru i vannjustering, men summert ligger dette på 332 ppm. Er anbefalingen at summen av totalen på bildet ikke skal overstige 300 ppm uansett stil?hehe - litt som autokorrekturens forbannelser, det der.
Resultatet er at den samla summen av salter i bryggevannet blir høyere enn nødvendig, dvs. at du får en høyere TDS (Total Dissolved Solids) enn du ellers ville fått. Den verdien påvirker munnfølelsen på den måten at lave verdier gir en "bløt" følelse, mens høye gjør ølet "hardt" og/eller "mineralsk". Jeg veit ikke om Brewfather oppgir TDS; det burde den. Som regel ønsker en hverken å ligge veldig lavt eller veldig høyt. 100-300 ppm er vel sånn rimelig greit. Litt lavere eller høyere er ingen krise.
Nei, f.eks. i en West Coast IPA kan du godt - skal du kanskje, til og med - gå høyere. Engelske lyse øl, inkludert bitter, kan du legge temmelig høyt, også. Det kommer an på stilen, men for det meste av det vi brygger, skal vi kanskje tenke oss om når vi begynner å bevege oss over 300, fordi vi da nærmer oss det nivået hvor ølet kan begynne å få preg av at det er mye mineraler i det. Men smaken varierer. Engelske hjemmebryggere er visstnok mye mindre redde for å bruke mye salter enn amerikanerne. Kanskje ikke så rart, med tanke på vannet i Burton, som er en bryggerby med høy status langt tilbake i tid.Totalen fra bildet er med skyllevannstilsetninger, er ingen guru i vannjustering, men summert ligger dette på 332 ppm. Er anbefalingen at summen av totalen på bildet ikke skal overstige 300 ppm uansett stil?
Vis vedlegget 69060