Hei!
Er det fremdeles noe liv i forumet?
For noen måneder siden kjøpte jeg et fresh wort kit fra Brewshop (Summer Kölsch). Gjæret i kjøleskap, med varmekabler surret rundt karet, styrt av Inkbird ITC-308. Husker i farten ikke nøyaktig temperatur, men kanskje 16 grader, høyst 18.
Etter gjæring overførte jeg til fat og lagret kaldt.
Når jeg nå smaker på ølet så smakker det "hjemmebrygget" uten at jeg kan videre definere det. Mtp på at det er fresh wort kit vil jeg tro det er min feil, og dermed gjæringen. Noen andre som har erfart det, eller kan peke på mulige årsaker?
Ølet ble tappet fra gjæringskar over i fat gjennom stigerør, eller med slange ned i bunn (husker ikke). Hvertfall ikke lukket overføring. Fatet ble purget etterpå. Så vil tro det er minimal påvirkning av oksygen.
Er det fremdeles noe liv i forumet?
For noen måneder siden kjøpte jeg et fresh wort kit fra Brewshop (Summer Kölsch). Gjæret i kjøleskap, med varmekabler surret rundt karet, styrt av Inkbird ITC-308. Husker i farten ikke nøyaktig temperatur, men kanskje 16 grader, høyst 18.
Etter gjæring overførte jeg til fat og lagret kaldt.
Når jeg nå smaker på ølet så smakker det "hjemmebrygget" uten at jeg kan videre definere det. Mtp på at det er fresh wort kit vil jeg tro det er min feil, og dermed gjæringen. Noen andre som har erfart det, eller kan peke på mulige årsaker?
Ølet ble tappet fra gjæringskar over i fat gjennom stigerør, eller med slange ned i bunn (husker ikke). Hvertfall ikke lukket overføring. Fatet ble purget etterpå. Så vil tro det er minimal påvirkning av oksygen.