ChristopherB
Norbrygg-medlem
Hei!
Jeg har akkurat kjøpt meg en ny Fermzilla tri-conical og har begitt meg ut på gjæring under trykk for første gang. Tok den enkle varianten og ville prøve et fresh wort kit fra Ølbrygging.no. Fylte den opp i går, og den står foreløpig med åpen ventil ut. Tenkte å begynne å trykksette etter ca 72 timer.
Denne skal jo tørrhumles og tilsettes essens på forskjellige dager, og håper derfor noen har litt erfaring med dette og kan hjelpe.
Jeg har jo ikke tørrhumle apparatet på toppen, for jeg så på video fra Kegland at man kan tørrhumle fra bunn. Har noen teste tørrhumling via gjærsamler i bunn?? Lurer også veldig på hvordan jeg skal få tilsatt den essensen uten å åpne opp. Alle tips og erfaringer mottas med takk!
Jeg har også forstått det riktig at det ikke er så nøye med temperaturstyring når man gjærer under trykk? Den står nå i ca. 17 grader, men skal egentlig gjære på 20 grader?
På forhånd takk!
Jeg har akkurat kjøpt meg en ny Fermzilla tri-conical og har begitt meg ut på gjæring under trykk for første gang. Tok den enkle varianten og ville prøve et fresh wort kit fra Ølbrygging.no. Fylte den opp i går, og den står foreløpig med åpen ventil ut. Tenkte å begynne å trykksette etter ca 72 timer.
Denne skal jo tørrhumles og tilsettes essens på forskjellige dager, og håper derfor noen har litt erfaring med dette og kan hjelpe.
Jeg har jo ikke tørrhumle apparatet på toppen, for jeg så på video fra Kegland at man kan tørrhumle fra bunn. Har noen teste tørrhumling via gjærsamler i bunn?? Lurer også veldig på hvordan jeg skal få tilsatt den essensen uten å åpne opp. Alle tips og erfaringer mottas med takk!
Jeg har også forstått det riktig at det ikke er så nøye med temperaturstyring når man gjærer under trykk? Den står nå i ca. 17 grader, men skal egentlig gjære på 20 grader?
På forhånd takk!