Jeg vet: kanskje du tenker at dette temaet har vært diskutert i fillebiter, og ja, kanskje det også stemmer.. I så fall bes det om nåde fra øl-menigheten
I min BM50 med/uten kort maltrør opplever jeg det utfordrende å få tilstrekkelig utbytte i planlegging (Brewfather) av OG-tunge øl. Stor maltmengde gjør det krevende for maskinen å meske tilstrekkelig uten mye vann (jeg opererer med 4L/kg), samtidig som høy mengde meskevann trekker av en del skyllevann.
Utbytte kan jo selvsagt økes ved mindre volum dersom en må no-sparge pga. BMs begrensninger, men likevel: det hadde vært nydelig å høre deres erfaringer på tema. Hele debatten med over-natten-mesking, alfa/beta-arter osv forstår jeg, men ved enkelt 1-stegs/flerstegsmesking under normale forhold, har noen gode tips om tilstrekkelig effektivitet under tunge maltforhold uten å gå på bekostning av volum?
Beklager igjen om dette er 5.refreng for flere..
I min BM50 med/uten kort maltrør opplever jeg det utfordrende å få tilstrekkelig utbytte i planlegging (Brewfather) av OG-tunge øl. Stor maltmengde gjør det krevende for maskinen å meske tilstrekkelig uten mye vann (jeg opererer med 4L/kg), samtidig som høy mengde meskevann trekker av en del skyllevann.
Utbytte kan jo selvsagt økes ved mindre volum dersom en må no-sparge pga. BMs begrensninger, men likevel: det hadde vært nydelig å høre deres erfaringer på tema. Hele debatten med over-natten-mesking, alfa/beta-arter osv forstår jeg, men ved enkelt 1-stegs/flerstegsmesking under normale forhold, har noen gode tips om tilstrekkelig effektivitet under tunge maltforhold uten å gå på bekostning av volum?
Beklager igjen om dette er 5.refreng for flere..