Ideell pH

Kom over et blogginnlegg fra 2018 som redegjør for et temmelig grundig forsøk som skulle kartlegge effekten av pH i kok på utbyttet av bitterstoff (isomerisert alfasyre). Standardsvaret på det spørsmålet er at du får lavere IBU ved lavere ph, men at du får en mer behagelig bitterhet. Dette har jeg regna som solid kunnskap - bl.a. fordi det har støtte hos George Fix.

Konklusjonen til forfatteren var at å senke pH har en ganske liten effekt på IBU - men han mente å kjenne tydelig at lavere pH ga en mer behagelig opplevelse av bitterheta.

Noe av det første jeg lærte da jeg begynte å brygge, var at ideell pH til kok var 5,2, og det har jeg holdt meg til sida, Så for en gangs skyld viser et gammelt standardråd seg å stadig være gyldig - eller blir i alle fall styrka. Det ser ut til at jeg til og med får både i pose og sekk, eller at jeg i alle fall ikke betaler noen pris i form av nevneverdig tapt bitterhet om jeg legger pH på det nivået som forøvrig er ideelt,
 
Tilbake
Topp