Brewfather og PH Stout

Rikard

Norbrygg-medlem
Hei!

Merket en raritet i Brewfather som jeg håper noen kan hjelpe meg med!

Estmert PH på 5,76 med såpass mye mørk malt?

1692866746619.png

Det rareste er at om jeg gjør om type malt på chocolate og roasted til base får jeg følgende:
1692866839969.png


Hva i alle dager? Mørk malt skal jo senke PH, men her virker det helt bingo.

EDIT: Sidespørsmål; bruke bakepulver eller bikarbonat?(Eller er det akkurat det samme?)
 
Brukte nå EZ water calculator, den gav meg svarene jeg ønsket:

1692867311365.png


Så samme oppskrift og tilsetninger gav PH 5,47 i EZ og 5,76 i brewfather. Jgg bør kanskje bli litt mer kritisk til utregningene brewfather gir meg?
 
Hei!

Merket en raritet i Brewfather som jeg håper noen kan hjelpe meg med!

Estmert PH på 5,76 med såpass mye mørk malt?

Vis vedlegget 63830

Det rareste er at om jeg gjør om type malt på chocolate og roasted til base får jeg følgende:
Vis vedlegget 63831


Hva i alle dager? Mørk malt skal jo senke PH, men her virker det helt bingo.

EDIT: Sidespørsmål; bruke bakepulver eller bikarbonat?(Eller er det akkurat det samme?)
Du kan ikke bruke bakepulver til å heve pH. Natron (natriumbikarbonat) - som du får i vanlige matbutikker - er det som trengs. Bakepulveret inneholder også bikarbonat, men dessuten også en syre, så der blir effekten mer eller mindre lik null.
 
Tilbake
Topp