Jeg brygget en saison for to uker siden, men når jeg måle FG og prøvesmakte merket jeg en syrlighet som jeg ikke hadde planlagt. Ølet er relativt tørt, (1.005) men det er ikke uvanlig for WLP3711 å komme dit på egenhånd. Det smaker på ingen måte vondt, men smaken er mer lik en Oud bruin eller en lett flamsk rød enn saison.
Jeg kan ikke se noen pellicle eller andre synlige tegn på infeksjon, så jeg mistenker at jeg har fått acetobacter i ølet mitt. Dette er første gangen noen av bryggene mine har blitt infisert.
Årsaken er ukjent, mulig at det har skjedd under kjølingen da jeg lot kjelen stå med lokket "nesten på" en god stund for å få bunnfelling.
Er noen kjent med mottiltak/stopping av utviklingen eller vil syrningen fortsette til det er tomt for oksygen? Kan servere denne til meg selv som en "flamsk blonde" slik som den er nå, men bruker ikke tid på å flaske dersom det ikke håp.
Edit. Hvordan er det forresten med plastdunken som dette ølet står på, er den bare å dedikere til surøl/andre ting eller kan jeg ta livet av disse bakteriene med starsan?
Jeg kan ikke se noen pellicle eller andre synlige tegn på infeksjon, så jeg mistenker at jeg har fått acetobacter i ølet mitt. Dette er første gangen noen av bryggene mine har blitt infisert.
Årsaken er ukjent, mulig at det har skjedd under kjølingen da jeg lot kjelen stå med lokket "nesten på" en god stund for å få bunnfelling.
Er noen kjent med mottiltak/stopping av utviklingen eller vil syrningen fortsette til det er tomt for oksygen? Kan servere denne til meg selv som en "flamsk blonde" slik som den er nå, men bruker ikke tid på å flaske dersom det ikke håp.
Edit. Hvordan er det forresten med plastdunken som dette ølet står på, er den bare å dedikere til surøl/andre ting eller kan jeg ta livet av disse bakteriene med starsan?