Amber ale. Forslag?

B

bruker-1

Hei!
Jeg lager alltid små ekspeminetelle batcher før jeg brygger "normale" størrelser og tenkte jeg skulle lage en liten vår Amber Ale :) Er ikke så dreven til å komponere oppskrifter enda, så da søker jeg litt råd :)
Det skulle bli ca 6 liter. Er det noen som har noen innspill?

Vårfrost Amber Ale  8)

0.9 kg. Pale Malt
0.6 kg. CaraHell
5 g. Cascade (Pellets, 5.70 %AA) kok  60 min.
3 g. Centennial (Pellets, 10.00 %AA) kok 15 min.
3 g. Centennial (Pellets, 10.00 %AA) kok 2 min.
Gjær : Fermentis S-33 SafBrew S-33
 
Aldeles forferdelig mye krystallmalt, etter min mening. Og er ikke carahell ganske lys? Jeg tror du vil ende opp med noe veldig lyst og veldig søtt.

Sånn til sammenligning: jeg pleier å bruke mindre krystallmalt til 23 liter øl.
 
Jeg la inn oppskriften i beertool nettopp og EBC skulle ligge på 22.55. Det er jo ikke veldig lyst? (regnet om fra SMR)
Har du noen gode forslag?

            Predicted                           American Amber Ale                           Compliance
Original Gravity      1.052             1.045 - 1.060                                                       100 %
Terminal Gravity      1.012             1.010 - 1.015                                                       100 %
Color           11.45 °SRM             10.00 - 17.00 °SRM                                                       100 %
Bitterness   21.9 IBU              25.00 - 40.00 IBU                                                         80 %
Alcohol (%volume) 5.3 %                4.50 - 6.00 %                                                        100 %
                                                                                                    96 % overall

Prøver gjerne igjen

0.9 kg.  Pale Malt
0.2 kg.  CaraHell
0.4 kg.  Biscuit
7 g.  Cascade (Pellets, 5.70 %AA) kok  60 min.
5 g.  Centennial (Pellets, 10.00 %AA) kok 15 min.
3 g.  Centennial (Pellets, 10.00 %AA) kok 2 min.
Gjær :    Fermentis S-33 SafBrew S-33
 
Tilbake
Topp