Hei!
Jeg satte et hveteøl fra ekstrakt til gjæring for snart to uker siden. Det hadde en OG på 1055, og da jeg sjekket SG i går var den 1006! Jeg har laget to brygg tidligere i min karriere (IPA), disse fikk begge en skuffende FG på 1020, så jeg hadde ikke store forhåpninger til utgjæringen denne gangen heller, det var derfor jeg la OG så høyt nå. Lufting av vørteren ble gjort med intens røring med hullsleiv. Spørsmålet er da; er det vanlig at denne gjæren gjærer så godt ut? Jeg har hørt at for lav FG kan være tegn på infeksjon
De to foregående bryggene gjæret seg ferdig på noen få dager, men dette ølet ploppet jevnt og trutt i en uke, før det ble stille i gjærlåsen. Har stått på et rom som holder en stabil temp på mellom 16 og 17 grader.
Jeg satte et hveteøl fra ekstrakt til gjæring for snart to uker siden. Det hadde en OG på 1055, og da jeg sjekket SG i går var den 1006! Jeg har laget to brygg tidligere i min karriere (IPA), disse fikk begge en skuffende FG på 1020, så jeg hadde ikke store forhåpninger til utgjæringen denne gangen heller, det var derfor jeg la OG så høyt nå. Lufting av vørteren ble gjort med intens røring med hullsleiv. Spørsmålet er da; er det vanlig at denne gjæren gjærer så godt ut? Jeg har hørt at for lav FG kan være tegn på infeksjon
De to foregående bryggene gjæret seg ferdig på noen få dager, men dette ølet ploppet jevnt og trutt i en uke, før det ble stille i gjærlåsen. Har stått på et rom som holder en stabil temp på mellom 16 og 17 grader.