Fredrik J
Norbrygg-medlem
Heia.
Tok turen innom polet før påske for påfyll til påskeegget
Smakte for første gang Nøgne Ø India Pale Ale, det jeg merker meg er at jeg digger humlearomaen og smaken når brygget først treffer tungen, men den påfølgende bitterheten er nok enda litt mye for meg. Det første som slår meg da er jo selvsagt hvordan kan jeg brygge et øl som skiller ut kun det jeg liker :jaha:
Ser at Nøgne Ø IPA veier inn på 65 IBU, vil jeg kunne få disse smakene ved og tilsette endel mindre humle ved begynnelse av kok og mye mot slutten / tørrhumling?
Drakk også en Flying Dog: Gonzo Imperial Porter, denne sier de skal ligge på 85 IBU uten at jeg kjente den samme "rå" bitterheten her som i IPA'en. Kan dette være fordi Gonzo er et mer komplekst øl, med andre smaker som overdøver bitterheten?
Er bitterhet bitterhet (om man tilsetter humle ved 60 min) eller vil bitterheten bli annerledes utifra hvordan humle man bruker som bitterhumle?
Tok turen innom polet før påske for påfyll til påskeegget
Smakte for første gang Nøgne Ø India Pale Ale, det jeg merker meg er at jeg digger humlearomaen og smaken når brygget først treffer tungen, men den påfølgende bitterheten er nok enda litt mye for meg. Det første som slår meg da er jo selvsagt hvordan kan jeg brygge et øl som skiller ut kun det jeg liker :jaha:
Ser at Nøgne Ø IPA veier inn på 65 IBU, vil jeg kunne få disse smakene ved og tilsette endel mindre humle ved begynnelse av kok og mye mot slutten / tørrhumling?
Drakk også en Flying Dog: Gonzo Imperial Porter, denne sier de skal ligge på 85 IBU uten at jeg kjente den samme "rå" bitterheten her som i IPA'en. Kan dette være fordi Gonzo er et mer komplekst øl, med andre smaker som overdøver bitterheten?
Er bitterhet bitterhet (om man tilsetter humle ved 60 min) eller vil bitterheten bli annerledes utifra hvordan humle man bruker som bitterhumle?