Batch sparge - hvordan?

Kjøpt kjøleboks og skal brygge all grain for første gang i dag. Har ikke oversilingsmanifold, så kjører batch sparge.

Hvordan finner jeg ut hvilken temperatur skyllevannet skal ha for å treffe riktig temp?
 
Litt vanskeligere..

etter mesking. Sil av 1. gang.

Tilsett så likestor mengde vann rundt kokepunktet. Rør Godt om, la stå 5-10 min. (Utmesking)

Tapp av 2. gang.

Alt annet skyllevann skal ikke overstige 78c .(pga faren for Tanniner og annet rask )

Vi bruker tilsammen 3 skyllinger. Utbytte.. Høyt ;D
 
Forvirret.
Altså, feks. om man har 10 l vann i mesken og tapper det av, så skal så skylle først en gang med 10 l vann rundt kokepunktet  som man rører godt rundt og lar stå og så tapper. hvis man da fremdeles trenger mer vørter så fyller man på så mye 75 grader vann som man trenger - rører godt om - lar stå 10 min for så å tappe ut alt man klarer til gryta?
 
Denne er gulle god! Eller så kan du laste ned brewzor til telefonen, den er gratis.
http://www.rackers.org/calcs.shtml
 
Tilbake
Topp