Hei og hopp! Jeg har siden i fjor en gang gått rundt med tanken om en lettdrikkelig øl med røyk, eik og nobelhumle. Aller helst litt glassfiber, metallspon og båtmaling også, men jeg sparer det til et senere eksperiment tror jeg. Jeg tok utgangspunkt i en rauchbier, tonet den ned, og byttet ut litt av hvert. Satte den i Februar, og har nå stått ca 8 uker på flaske.
OG: 1063
FG: 1015
ALK: 6.3%
IBU: 1.06
EBC: 14
70% Maris otter pale malt
10% smoked malt
10% flaked oats
7% cara red
3% wheat malt
25 g Perle 60 min
50 g Hallertauer Mittelfruh 30 min
50 g Hallertauer Mittelfruh 15 min
1098 British pale gjær
Husker ikke meskestegene i øyeblikket, men brygget den som en standard pale.
Når stormgjæringen var over kastet jeg 70g kokt toasted french oak chips i en humlepose i gjæringskaret.
Første smaking, god smak, litt skarp. Trenger lenger langring med røykmalten tror jeg, men samtidig liker jeg den skarpe kontrasten du får til den runde ettersmaken. God munnfølelse og fint skum. Veldig bra til kraftig mat. Neste versjon tror jeg at jeg skal senke mengden røykmalt til 7%, og kanskje prøve challenger som bitterhumle.
Blir en smakings til de neste dagene, for å se hvordan den har utviklet seg.
OG: 1063
FG: 1015
ALK: 6.3%
IBU: 1.06
EBC: 14
70% Maris otter pale malt
10% smoked malt
10% flaked oats
7% cara red
3% wheat malt
25 g Perle 60 min
50 g Hallertauer Mittelfruh 30 min
50 g Hallertauer Mittelfruh 15 min
1098 British pale gjær
Husker ikke meskestegene i øyeblikket, men brygget den som en standard pale.
Når stormgjæringen var over kastet jeg 70g kokt toasted french oak chips i en humlepose i gjæringskaret.
Første smaking, god smak, litt skarp. Trenger lenger langring med røykmalten tror jeg, men samtidig liker jeg den skarpe kontrasten du får til den runde ettersmaken. God munnfølelse og fint skum. Veldig bra til kraftig mat. Neste versjon tror jeg at jeg skal senke mengden røykmalt til 7%, og kanskje prøve challenger som bitterhumle.
Blir en smakings til de neste dagene, for å se hvordan den har utviklet seg.