Leidolv Magelssen
Norbrygg-medlem
Jeg har brygget en Belgisk Pale Ale som ikke ble helt som forventet. Her er oppskriften: https://share.brewfather.app/33GCXgfVnHXhZY
1. Jeg synes den er alt for syrlig, kan det skyldes gjæren (Wyeast 3522) eller at jeg har brukt for mye appelsinskrell (50 g). Jeg brukte lactic acid til pH5,2 i mesken, men det skulle vel ikke påvirke syrlighet til slutt?
2. Skummet faller veldig fort, nesten før jeg har fått smakt på ølet. Hva skyldes det? Har det noe med gjæret eller valget av malt?
3. Jeg brukte to sukkerbiter til flaskekarbonering, men synes det kunne vært mer kullsyre. Er to sukkerbiter nok til 0,5L?
Nå kan det jo tenkes at Belgisk Pale Ale med Wyeast 3522 skal ha en markert syrlighet, i så fall har jeg truffet bra, men jeg tror ikke det. Fin gylden farge og klar. Går absolutt an å drikke ølet, men kanskje jeg lar det stå til en varm sommerdag.
Håper noen har noen gode erfaringer å dele.
1. Jeg synes den er alt for syrlig, kan det skyldes gjæren (Wyeast 3522) eller at jeg har brukt for mye appelsinskrell (50 g). Jeg brukte lactic acid til pH5,2 i mesken, men det skulle vel ikke påvirke syrlighet til slutt?
2. Skummet faller veldig fort, nesten før jeg har fått smakt på ølet. Hva skyldes det? Har det noe med gjæret eller valget av malt?
3. Jeg brukte to sukkerbiter til flaskekarbonering, men synes det kunne vært mer kullsyre. Er to sukkerbiter nok til 0,5L?
Nå kan det jo tenkes at Belgisk Pale Ale med Wyeast 3522 skal ha en markert syrlighet, i så fall har jeg truffet bra, men jeg tror ikke det. Fin gylden farge og klar. Går absolutt an å drikke ølet, men kanskje jeg lar det stå til en varm sommerdag.
Håper noen har noen gode erfaringer å dele.