Malt:
4000g pale ale
300g svart
200g karamell/krystal
Meskeskjema:
90 min 66 °C
Kommentar til siling: brukte nok nærmer 2,5t på siling pga tettning.
gjær: Wyeast 1056
Stouten har 2uker på primærdunk, 1-2 uker på fat med isinglass.
IBU: 20
Hva kan være årsaken til besk ettersmak(atringens) være?(finnes også et hint av såpesmak).
For lang mesking og siling,for mye svart malt eller er ølet ennå for grønt?
4000g pale ale
300g svart
200g karamell/krystal
Meskeskjema:
90 min 66 °C
Kommentar til siling: brukte nok nærmer 2,5t på siling pga tettning.
gjær: Wyeast 1056
Stouten har 2uker på primærdunk, 1-2 uker på fat med isinglass.
IBU: 20
Hva kan være årsaken til besk ettersmak(atringens) være?(finnes også et hint av såpesmak).
For lang mesking og siling,for mye svart malt eller er ølet ennå for grønt?