BIAB - volum

AudunR

Norbrygg-medlem
Begynte med ekstraktbrygging i høst, men det tok ikke lang tid før jeg begynte å klø i fingrene etter "ordentlig" all-grain-brygging. 30 liters (8 gallon) kjele ankommer straks, men lurer litt på hvilke volum jeg bør legge meg på mht batchstørrelse, maltmengde osv.? Ettersom jeg bor i en nokså liten leilighet - og fruens good-will til mine bryggerisprell er prioritet nr. 1 - har jeg også bestilt maltpose fra Petit mtp. BIAB-brygging.
 
Har i dag brygget mitt første all-grain brygg som BIAB.
Har en kjel som tar 35-40 liter uten overkok.
Prøvde meg på 7kg malt og 35 liter vann
Dette så ut til å fungere bra,  preboil OG ble litt lav tror jeg ( 1.040) (kompenserte med en dæsj maltekstrakt og fikk OG etter kok til 1.052)
Tror nok jeg kommer til å fortsette med all-grain, men med konvensjonell mesking da. Ble endel søl på badegulvet når posen skulle opp av kjelen...
 
Vi brygger "brew in a bag" i et par 20l saftkjeler.
For å unngå søl når vi løfter ut meskeposen for skylling har vi kjøpt et par stålboller på IKEA som har stor nok diameter til å ligge delvis oppå kjelen.
(http://www.ikea.com/no/no/catalog/products/50057254)
Kappet noen spor i bunn av denne med en vinkelsliper og vips så reduserte vi sølet til nesten null.
Er dog litt for liten til 7-8 kg malt, men 4-5 går fint.
 
Tilbake
Topp