Ærede Forum!
Jeg har lyst til å lage en ESB på ekstrakt, gjerne med tepose i tillegg. Har kikket litt rundt på forumet, men får liksom ikke svar på akkurat det jeg lurer på. Jeg er nybegynner for de som lurer.
Tenkte å ta utgangspunkt i Zainasheffs "I'm not thirsty I'm bitter":
Ektrakt:
- English Pale Ale LME (3.5 L) - 84 %
Teposen:
- Aromatic (20 L) - 6.2 %
- Crystal (120 L) - 6.2 %
- Special Roast (50 L) - 3.1%
Humle: Kent Goldings.
Gjær: WLP002.
Til saken:
English Pale Ale LME får jeg nok ikke tak i. Hva kan jeg erstatte denne med? Jeg går ut fra at feks bryggselv sitt lyse ekstrakt er OK, men det blir vel ikke akkurat det samme. Spørsmål: kunne jeg hatt litt Maris Otter i teposen i tillegg, la oss si 10 %?
Special Roast får jeg heller ikke tak i. Hva med å bruke Biscuit istedet? Da får man litt kjeks og brød, som jeg forstår er noen av egenskapene til Special Roast.
Er det andre som har bra ekstraktoppskrifter liggende, på ESB, som de ønsker å dele?
Jeg har lyst til å lage en ESB på ekstrakt, gjerne med tepose i tillegg. Har kikket litt rundt på forumet, men får liksom ikke svar på akkurat det jeg lurer på. Jeg er nybegynner for de som lurer.
Tenkte å ta utgangspunkt i Zainasheffs "I'm not thirsty I'm bitter":
Ektrakt:
- English Pale Ale LME (3.5 L) - 84 %
Teposen:
- Aromatic (20 L) - 6.2 %
- Crystal (120 L) - 6.2 %
- Special Roast (50 L) - 3.1%
Humle: Kent Goldings.
Gjær: WLP002.
Til saken:
English Pale Ale LME får jeg nok ikke tak i. Hva kan jeg erstatte denne med? Jeg går ut fra at feks bryggselv sitt lyse ekstrakt er OK, men det blir vel ikke akkurat det samme. Spørsmål: kunne jeg hatt litt Maris Otter i teposen i tillegg, la oss si 10 %?
Special Roast får jeg heller ikke tak i. Hva med å bruke Biscuit istedet? Da får man litt kjeks og brød, som jeg forstår er noen av egenskapene til Special Roast.
Er det andre som har bra ekstraktoppskrifter liggende, på ESB, som de ønsker å dele?