Black Treackle

Etter å ha sett bildet av Lyle´s Golden Syrup og Black Treackle
på forumet for en stund siden måtte jeg jo bare få tak i begge deler.
Den grønne boksen gav assisasjoner til min bardoms grønne dal og
jeg spiser fortsatt sirup på brødet.
Hver onsdag er det møtedag i Herrebadstuhaandbryggerlauget og etter
to timer i badstua smaer øllen farlig godt! Og siden fruen har brødbakedag
på onsdager blir det naturligvis inntak av ferskt brød og nå med Lyles:)
Og lauget forlangte en imperial stout med Lyles Treackle.
Men så kommer spørsmålet:
Er det non som har praktisk erfaring med dette stoffet?
% blanding?
Smak i øllen?
 
jeg lagde en Very imperial stout med 2 kg mørk sirup lyles, ikke den samme som treakcle men mørk. Batchen er på 55 l og 2 kg er nok i  meste laget. Dette er en stout på OG 1120 og FG på 1024 så 12,6%. Når man kommer så høyt  med alkohol får man en markert vinaktig smak på ølen og jeg er ikke sikker den passer så godt med mørk sirup. Men en IMPS rund 10 % tåler helt klart 500g +
Lykke ti l:)
 
Mørk melasse etterlater en del sødme og kan gi en del smak som minner om lakris og rom. Noen melassetyper har salt tilsatt, det bør man i så fall ta høyde for når man bruker den. Litt går bra, men det er selvsagt ikke ønskelig med for mye heller.

Min erfaring med mørkt sukker er at det ofte krever en del lagring for å runde av smaken i ølet, men om man bruker det riktig kan det gi en ekstra dimensjon til ølet.
 

Similar threads

Tilbake
Topp